Home 3D-Lifestyle U2’s With Or Without You op een volledig 3D-geprinte viool

U2’s With Or Without You op een volledig 3D-geprinte viool

2 min lezen
0

Waar 3D-geprinte instrumenten tegenwoordig in alle soorten en maten te vinden zijn en ook als digitale bestanden te downloaden zijn en zelfs door iedere huis-tuin-en-keuken-maker op een desktop-printer te fabriceren zijn, zijn er soms mensen die echt innoveren en de grenzen van de muziekinstrumenten proberen te verleggen met 3D-ontwerpen en 3D-printen als handig hulpmiddel. Herinneren we ons de 3D-geprinte gitaar van Serious Request nog? En wat te denken van deze 3D-geprinte viool?

3dvarius4

We schreven ook al eerder over de Franse muzikant en 3DVarius-schepper Laurent Bernadac. Nu is hij terug met een gloednieuwe videoclip met zijn unieke 3D-geprinte elektrische viool. Dit keer gebruikte hij zijn unieke instrument om U2’s tijdloze hit With Or Without You van hun album uit 1987 The Joshua Tree te spelen.

3dvarius1

Bernadac’s 3DVarius is gemaakt met behulp van SLA 3D-printingtechnologie en Bernadac’s achtergrond als professionele en klassiek geschoold muzikant. Terwijl de vorm is geïnspireerd op de traditionele Stradivarius viool, geeft de ultramoderne constructie het instrument een complexe en futuristische esthetiek, gecombineerd met verbluffende geluidskwaliteit.

3dvarius5

Het resultaat is een technisch geavanceerd, one-of-a-kind 3D-geprint instrument dat er net zo goed uitziet als het klinkt.

3dvarius2

Eerder al gebruikte Bernadac zijn 3D-geprinte viool al om de X-Files theme song te spelen. Dit keer koos hij voor een van de bekendste popsongs aller tijden: U2’s With Or Without You.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …