Home 3D-Gear Toshiba brengt metaalprinter die tien keer zo snel is

Toshiba brengt metaalprinter die tien keer zo snel is

3 min lezen
0

Het is opvallend hoeveel nieuws er dit jaar al over metaalprinters geweest is en het gaat nog wel even zo door. Het lijkt erop dat metaalprinten aan een inhaalslag bezig is ten opzichte van andere 3D-printtechnologieën en dat was nodig ook. Want metaalprinten was langzaam en duur en ontoegankelijk. Nieuwe startups en bestaande grote bedrijven innoveren zij aan zij en zorgen zo voor een goedkopere en meer geavanceerde technologie.

De nieuwste aankondiging komt dit keer van Toshiba dat een prototype heeft ontwikkeld voor een metaalprinter dat belooft tien keer sneller te zijn dan de meeste powder bed fusion sintering printers.

Het nieuwe prototype zal getoond worden in Japan, tijdens een beurs die van 2 tot 4 december zal plaatsvinden in Tokio. De printer die zich bedient van laser metal deposition technologie, kan werken met verschillende metalen waaronder ijzer, rvs en andere en de belangrijkste kwaliteit van de machine, haar snelheid, wordt mogelijk gemaakt door Toshiba’s kennis van fluid simulation technologie.

Toshiba-Machines

Het bedrijf heeft een nozzle ontwikkeld die het gebied waar de metalen partikels worden afgezet, hetgeen het mogelijk maakt voor de laserstraal om precies te focussen op een klein afzetgebiedje. Volgens de testen van Toshiba kan de printer een fabricagesnelheid halen van 100cc per uur met een 800 watt laser. De printer is ook in staat om grotere structuren te bouwen tegen lagere kosten dan de methodes die momenteel beschikbaar zijn.

Toshiba denkt de printer in 2017 op de markt te hebben en werkt momenteel aan het verbeteren van het prototype teneinde een zelfs nóg hogere snelheid en precisie te kunnen realiseren.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …