Home 3D-Culture & Design SUNfeet biedt 3D-geprinte schoenzolen op maat

SUNfeet biedt 3D-geprinte schoenzolen op maat

6 min lezen
0

De schoeiselindustrie is bijzonder actief als het gaat om innoveren met 3D-scanning en 3D-printing. We schrijven er op dit blog regelmatig over, of het nu gaat om nieuwe startups, kunstenaars, designers of grote bestaande merken die voorop willen blijven lopen.

Een nieuw Spaans bedrijf komt nu met een 3D-geprinte schoenzool die een ongelooflijk comfort belooft te bieden voor haar dragers. SUNfeet is een samensmelting van nieuwe trends in gezondheid, technologie en mode met als doel om zolen op maat te ontwikkelen voor een verhoogd schoencomfort, dankzij een technologie die gebruikt maakt van smartphones om accurate afbeeldingen van de voeten van consumenten te genereren die vervolgens gebruikt worden om volledige op maat gemaakte, 3D-geprinte zolen te produceren. De 3D-technologie die SUNfeet gebruikt, is ontwikkeld door het Instituto de Biomecánica en de zooltjes beloven de vermoeidheid van voeten te verminderen en pijn te minimaliseren.

ficha_producto_deporte_en ficha_producto_casual_en ficha_producto_vestir_en

Uw redacteur nam de proef op de som, ontwierp en bestelde zijn eigen zooltjes en is inmiddels de gelukkige eigenaar van twee paar zooltjes. Een verslag van de gebruikerservaring:

Het bijzondere aan het bestelproces is dat er een eenvoudig 3D-afbeeldingssysteem gebruikt wordt om een 3D-model van de exacte vorm van de voet van een klant te genereren. Dit stelt SUNfeet namelijk in staat om een zool te produceren die maximaal comfort en steun biedt.

laidea

Ik download de SUNfeet app op mijn iPhone en begin. De app instrueert me om een A4-tje op de grond te leggen en mijn blote voet erop te zetten. Vervolgens toont de app precies vanuit welke hoeken ik drie foto’s van mijn voet moet maken. Hierna rekent de app een aantal seconden en toont vervolgens een gerenderd 3D-model van mijn voet. Ik herhaal hetzelfde proces voor mijn andere voet. Hierna krijg ik een code die ik op mijn laptop invoer op de site van SUNfeet.

IMG_8943 IMG_8944

De 3D-modellen van mijn voeten staan nu op mijn scherm en ik krijg de mogelijkheid om zelf mijn zooltjes te ontwerpen. Ik kies voor twee paar. Een voor mijn nettere schoenen – voor als ik op beurzen, podia en andere formele bijeenkomsten lang moet staan – en een voor mijn sportschoenen – met hardlopen krijg ik al snel last van mijn licht doorzakkende voet. Ik personaliseer ze nog verder door mijn naam erin te zetten en stop ze in mijn winkelmandje.

IMG_8851

Vervolgens bestel ik de gekozen zooltjes en reken af. SUNfeet maakt de complexe designs en vormen van mijn zooltjes met de 3D-printer en stuurt ze op naar mijn huis.

IMG_8852

Ze komen in een mooie verpakking, zowel de omdoos als het mooie tasje waar ze in zitten. Tot nu toe ben ik erg tevreden, ze lopen heerlijk, ik stop ze in al mijn schoenen, want kan nu al haast niet meer zonder.

IMG_8853

De verschillende typen zooltjes doen ook echt andere dingen voor je voeten, dus let even goed op in wat voor soort schoenen je ze gaat gebruiken en wat de voornaamste oplossing is die je zoekt. Een paar zooltjes-op-maat van SUNfeet kost €90, maar dan heb je ook wat. Je voeten moeten je hele leven mee en met deze zooltjes verleng je hun levensduur. Dus dat mag ook wel wat kosten.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …