Home 3D-Gear Stratasys komt met indrukwekkende nieuwe 3D-printers

Stratasys komt met indrukwekkende nieuwe 3D-printers

5 min lezen
0

De Stratasys F123-serie stelt vrijwel elke gebruiker, ongeacht haar 3D-printervaring, in staat om duurzame en nauwkeurige prototypes te maken met behulp van een reeks van functionele FDM 3D-printmaterialen. Een Stratasys F123-serie 3D-printer neemt de complete prototyping workflow voor zijn rekening, van eersteconcept-verificatie tot ontwerpvalidatie en uiteindelijke functionele prestaties, om ervoor te zorgen dat productontwerpen grondig worden geëvalueerd en goedgekeurd voordat de productie start – wat resulteert in betere producten en kortere doorlooptijden.

Ontwerp werkgroepen spelen een dominante rol in productontwerp en -ontwikkeling bij consumentenproducten, aerospace, automotive en andere belangrijke industrieën. Volgens recente Stratasys enquêtes, zijn toegankelijkheid, gebruiksgemak en materiaalkeuze de topprioriteiten om te komen tot een bredere toepassing van 3D-printing voor rapid prototyping in dergelijke werkgroepen. De F123-serie richt zich op deze en andere rapidprototyping-eisen om de invoering van 3D-printen voor productontwerp en -ontwikkeling te versnellen.

Het design van het exterieur van de Stratasys F123-serie is gemaakt samen met het toonaangevende industriële ontwerpbureau Designworks, een BMW Group Company. De meeste activiteiten zijn eenvoudig uit te voeren met behulp van een touch screen interface. De Stratasys F123 kan op afstand worden bediend vanaf elke computer in het netwerk in een gedeelde werkgroep omgeving en het opbouwen van de voortgang kan worden gevolgd vanaf draagbare apparaten. Het installeren en vervangen van materiaal is net zo snel en gemakkelijk.

“Vandaag de dag liggen er enorme marktkansen in product prototyping waarvan we het gevoel hebben dat die niet wordt opgepakt door de huidige 3D-printsystemen. De lancering van de Stratasys F123-serie richt zich op deze product design werkgroepen, industrieel ontwerpers, ingenieurs, studenten en docenten die een professionele kwaliteit rapid prototyping oplossing zoeken die eenvoudig te gebruiken is.”, zegt Zehavit Reisin, vice-president en hoofd van de Rapid Prototyping Solutions, Stratasys. “Als het bedrijf dat FDM heeft uitgevonden, brengt Stratasys veel ervaring mee die goed van pas kwam bij het ontwikkelen van de F123-serie, waardoor onze klanten een optimale balans tussen gebruiksgemak en hoge prestaties krijgen.”

Stratasys kwam ook met de aankondiging van een GrabCAD Print Add-In voor SolidWorks. Het stelt de gebruiker in staat onderdelen te schatten en 3D-printen voor een reeks van Stratasys-systemen, waaronder de F123-serie, zonder het verlaten van de SolidWorks-omgeving, waardoor 3D-printer toegang heeft tot de gehele gemeenschap van SolidWorks’ ontwerp- en engineering professionals.

De Stratasys F123 serie is verkrijgbaar in drie modellen met bouwvolumes variërend van 25,4 cm tot 35,56 cm.

De Stratasys F123-serie kan printen met vier soorten materiaal in 10 kleuren om een ​​breed scala aan prototyping en tooling toepassingen te ondersteunen. Bijvoorbeeld, de F123’s nieuwe Fast Draft-modus maakt gebruik van PLA-materiaal om snel conceptuele prototypes te fabriceren tegen een lage kostprijs per onderdeel. Productie-kwaliteit ASA en ABS zijn ideaal voor het produceren van sterke, stabiele, herhaalbare onderdelen en voor nog sterkere, slagvaste onderdelen is er technisch-optimale PC-ABS.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …