Home 3D-Innovation Solidscape en de Kangshuo Group openen de grootste 3D-printing service in China

Solidscape en de Kangshuo Group openen de grootste 3D-printing service in China

5 min lezen
0

Het was al bekend dat Solidscape, wat nu al weer enige tijd geleden onderdeel is geworden van Stratasys, en de Kangshuo Group, het grootste 3D-printservicebureau van China, een deal hadden gesloten. Inmiddels is er duidelijkheid in wat deze deal precies inhoudt.

De beide partijen hebben een overeenkomst gesloten om een faciliteit te openen met een oppervlakte van meer dan 7400 vierkante meter met daarin honderd 3D-printers van Solidscape. En als we Stratasys mogen geloven is dit slechts het begin.

fabriek6

De nieuwe faciliteit,  die tevens een productielijn van tweeduizend vierkante meter zal bevatten voor het produceren van Solidscape printers, is de eerste van maar liefst honderd “Innovation and Entrepreneurship Centers” met Solidscape-printers die Stratasys en de Kangshuo Group zullen opzetten in China. Daarnaast zullen in de komende jaren meerdere servicebureaus worden opgestart.

Het is opvallend dat Kangshuo slechts voor Solidscape-printers heeft gekozen. 3D-printers van Solidscape staan bekend om hun unieke techniek en is het enige merk die met haar machines zich compleet toelegt op het printen van wax. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van juwelen, electronica en in de medische industrie voor het maken van onderdelen in een hoge resolutie die gebruikt kunnen worden voor metaalgieten.

“Dit is een historische dag voor modern China. We zijn erg enthousiast over het openen van het grootste 3D-printing servicebureau in China. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten nu de beste producten voor de sieraden-industrie kunnen bieden en China te helpen met een nieuwe innovatieslag. Voor ons was Solidscape een logische keus en we zullen een lange en voorspoedige toekomst met ze tegemoet gaan.”, zegt Bin Lui, President van Kangshuo.

fabriek5

Volgens Fabio Esposito, President van Solidscape is het een geweldig voorbeeld van globale samenwerking. “We denken dat onze samenwerking de drijvende kracht zal zijn voor het creëren van een nieuw ecosysteem voor 3D-printing voor China. Met de Solidscape-printers van Stratasys is Kangshuo bezig met het bouwen van China’s grootste 3D-printing-productienetwerk. Daarnaast bouwt het een fabriek voor de assemblage van 3D-printers om China’s rijzende 3D-printingmarkt te kunnen voorzien en opent het verschillende “Innovation and Entrepreneurship Centers” door heel China. Verder wordt er goed samengewerkt met de overheid om te zorgen voor hoogopgeleide werknemers. We voelen ons vereerd om met een bondgenoot als Kangshuo samen te werken.”

fabriek3

De President van China, Xi Jinping, was aanwezig bij de opening om het lint door te knippen. Daarbij sprak hij onder andere met de volgende woorden: “De 3D-printingtechnologie is erg belangrijk. En het is noodzakelijk om deze techniek zo snel mogelijk te industrialiseren.”

De woorden van de President en het openen van deze faciliteren laat zien dat China de plannen voor deze industrie samen met het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie en het Ministerie van Onderwijs erg serieus aanpakt.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…