Home 3D-Printen Snapchat voor 3D-printing door middel van filters voor 3D-objecten

Snapchat voor 3D-printing door middel van filters voor 3D-objecten

5 min lezen
0

Een van onze favoriete websites op het gebied van 3D-modellen voor 3D-printing is het Engelse MyMiniFactory.com. Deze site met tal van downloadbare modellen heeft iets nieuws gelanceerd, namelijk een functie waarmee je bestaande 3D-modellen kan mixen en aanpassen door middel van filters. Eigenlijk net zoals je jouw eigen gezicht of die van anderen aanpast met filters op Snapchat. Met deze 3D-filters kun je heel eenvoudig met een paar muisklikken bestaande 3D-designs aanpassen en omtoveren tot een uniek exemplaar.

Op zich niks nieuws zou je denken. Al jaren kunnen we op Thingiverse verschillende 3D-modellen customizen en dus naar eigen hand zetten. Maar MyMiniFactory pakt het, net als Snapchat, aan met eenvoudige standaard filters waarmee je dus razendsnel tot unieke en ontzettend leuke resultaten komt. Want, zo zeggen die ontwikkelaars van deze filters: “Filters horen in elke dimensie thuis, dus niet alleen in de 2D-wereld van Snapchat en Instagram.”

Op dit moment geeft de site de mogelijkheid voor vijf verschillende filters waarmee je de 3D-modellen kunt bewerken: Morphing, Morphing & Voxels, Voxels, Twist en LowPoly.

Morphing
Met Morphing kun je twee verschillende 3D-modellen kiezen die je in zes verschillende variaties in elkaar kunt laten overlopen. In het voorbeeld hieronder zie je dat de leeuw (het linker model) langzaam overgaat naar een kubus (het rechter model). Je kunt dus naar eigen wens uitrekken, proppen en vergroten.

Morphing & Voxels
Voxels zijn pixels in 3D. Het bekendste voorbeeld van hoe dit eruit ziet is Minecraft. Met deze filter transformeer je dus elk 3D-model tot een model wat in de wereld van Minecraft niet zou misstaan. Nice! Doordat de voxels in een hoek van 45 graden staan in plaats van 90 graden is het model ook nog eens ‘3D-printvriendelijk’, want op deze manier hoef je in ieder geval geen support te gebruiken.

Twist
Met de ‘Twist-filter’ geef je letterlijk een eigen draai aan de bestaande 3D-modellen. Zoals het voorbeeld hieronder laat zien kan dat op verschillende manieren. Tof!

LowPoly
Onze onbetwiste favoriete filter is de LowPoly-filter waarmee je bij elke 3D-model het aantal polygonen drastisch kan verlagen. Er bestaan al veel van dit soort populaire figuren online, zoals een LowPoly Darth Vader bijvoorbeeld, maar nu kun je zelf jouw favoriete design op MyMiniFactory versimpelen.

De filters bevinden zich nog in de beta-fase en de ontwikkelaars van de filters vragen de gebruikers om bruikbare feedback. Op dit moment kun je 100 bestaand designs bewerken, maar dat zullen er snel meer worden. Wij zijn in ieder geval alvast enthousiast!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…