Home 3D-Printen De Russen komen! En dit keer met 3D-geprinte kogels!

De Russen komen! En dit keer met 3D-geprinte kogels!

3 min lezen
0

Het is triest maar waar: de meeste landen in de wereld kunnen de vraag naar kogels en wapens niet aan. In plaats van te werken aan oplossingen om de vraag naar wapens en munitie te verkleinen, zijn de Russen bezig geweest met onderzoek naar extra productiemethodes. Hieruit is naar voren gekomen dat 3D-printing een handige toevoeging biedt aan de reeds bestaande productiemethodes.

1019819612

De Russen hebben wél een aantal slimme dingen ontdekt, dat dan weer wel. Wie weet kunnen ze ooit worden toegepast voor humanere doeleinden, maar voor nu gebruikt men ze dus voor de productie van kogels.

bullets 9mm closeup on brushed metal, white background, high contrast

3D-printen biedt vijf grote voordelen voor de productie van munitie:

– Een breder scala aan materialen

– Kostenefficiëntie

– Tijdsbesparing

– Precisie en accuratesse

– Een geautomatiseerd productieproces

whiskey-bullets-2-1000x1000

Vanwege de maat, de unieke ronde vorm en de explosiviteit is de structuur van de kogel in twee hoofddelen gescheiden: de buitenlaag (koperen behuizing) en de loden binnenkant. De buitenste laag wordt gemaakt van een dun koperplaatje en is nodig om de loden binnenkant die bij het doel ontploft, te beschermen. Met conventionele productiemethoden worden de loden binnenkant en buitenlaag apart gemaakt en vervolgens samengevoegd.

1019711041

Soms sluipen er foutjes in de kogels omdat de samenstelling zo nauw steekt en machines dit niet altijd goed kunnen. Russische defensiespecialisten hebben nu een methode gecreëerd waarmee kogels laag voor laag worden opgebouwd, zonder de kwetsbaarheden die het gevolg zijn van conventionele methodes.

De volgende stap voor de Russen is om deze methode te testen op andere producten, zoals geweren, tanks, vliegtuigonderdelen en meer.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …