Home 3D-Innovation Robotruimteschip met 3D-geprinte motor naar de maan

Robotruimteschip met 3D-geprinte motor naar de maan

4 min lezen
0

In het nieuwe jaar gaan we opnieuw verbazingwekkende dingen meemaken, zoveel is nu al zeker. Een van die dingen is de het eerste commerciële maanvaartbedrijf dat uiteindelijk burgers wil vervoeren naar de maan. Om hun ruimtevaartuigen te testen, gaat dit bedrijf het komende jaar aan de slag met het uitproberen van de raket die wordt aangedreven door een 3D-geprinte motor.

moon-express-moon-logo

Ho even, het klinkt alsof dit allemaal heel snel gaat! Is dat ook zo? Ja, dat is ook zo. Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Rutherford heeft een motor gemaakt waarvan alle fundamentele onderdelen, inclusief de injector, pompen en 3D-geprint zijn. Een volledig 3D-geprinte motor dus, maar is dit dan echt al mogelijk en veilig? Het antwoord is ja en wat nog mooier is: het duurt slechts drie dagen om alle onderdelen te 3D-printen.De motor is met de  3D-geprinte onderdelen bovendien lichter en efficiënter. Dat is fijn, op reis naar de maan.

rutherford1

Het commerciële bedrijf Moon Express (een passende naam) gaat mensen naar de maan vervoeren voor de fun. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huwelijksreis naar het hemellichaam waar het altijd volle maan is? Romantischer kan niet toch? Ik hoor de reclameslogans nu al rondzingen in mijn hoofd… En tegelijk doet het me ook denken aan tal van sciencefiction-films. Alleen maar fun is het overigens niet, want het doel van bedrijven als Moon Express en samenwerkingspartner SpaceX is namelijk om uiteindelijk een backup-plan te creëren voor de mensheid voor als we met zijn allen de aarde naar de knoppen geholpen hebben.

10gesk

Dus, voor het geval Donald Trump er toch niet in slaagt America great again te maken, maken we toch een nieuwe planeet great?

Het is de bedoeling dat toeristen voor $10.000 al een vlucht naar de maan kunnen boeken. Hoe kan dat zo goedkoop? Nou, door een raket te bouwen voor slechts 2 miljoen. Om dat te kunnen doen, is 3D-printen onontbeerlijk. Unieke onderdelen maken en dan ook nog voor een billijke prijs is namelijk precies waar 3D-printing bij uitstek geschikt voor is. Kom maar op dus met die 3D-geprinte motor!!

naveen-jain-moon-express

3Dprint Magazine zal tzt live verslag doen van de testvlucht, vanuit het ruimteschip. 😉

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …