Home 3D-Gear Pocket3DPrinter: unieke opvouwbare combinatie van FDM en SLA

Pocket3DPrinter: unieke opvouwbare combinatie van FDM en SLA

3 min lezen
1

Een 3D-printer die je kan opvouwen en die twee verschillende printtechnieken combineert voor een prijs van onder de $300. Klinkt als science fiction? Misschien, maar de Pocket3DPrinter ziet er heel echt uit.

De Pocket3DPrinter staat op Indiegogo om zo gefinancierd te worden. Veel printers die de afgelopen jaren op Indiegogo en Kickstarter stonden hebben uiteindelijk genoeg opgehaald om daadwerkelijk gemaakt te worden. Andere printers hebben het niet gehaald. Maar weinig projecten waren zo veelbelovend als de Pocket3DPrinter die door een Texaan op Indiegogo gezet is.

fold2

Steven Middleton, een mechanica- en materialen-ingenieur, met een achtergrond in complexe elektromechanische systemen, is gestart met een crowdfunding project op zoek naar $25.000 voor de productie van de Pocket3DPrinter. Deze bijzondere 3D-printer, die niet veel groter is dan een Apple iPad, kan letterlijk opgevouwen worden en past in iemands zak. Opgebouwd uit gefreesd aluminium, met een printbed van gehard glas, is het bijzonderste aan de Pocket3DPrinter dat hij gebruik maakt van een combinatie van twee populaire additieve technologieën.

Hij print op een vergelijkbare wijze als de typische FDM-machine zoals de MakerBot, FelixPrinter, Ultimaker en noem ze maar op. Echter in plaats van gesmolten kunststof uit een gloeiend hete extruder, gebruikt hij fotogevoelige hars. Net als bij een stereolithografie 3D-printer wordt er een UV-LED geplaatst op de punt van de printarm. Zodra het hars eruit komt, wordt het uitgehard door het licht. Dit betekent dat de machine kan worden opgevouwen en terug in een zak of aktetas kan worden gebracht zonder dat hij hoeft af te koelen.

fold1

 

De kleinere versie van de Pocket3DPrinter kan worden gekocht in Doe-Het-Zelf-kitvorm via Indiegogo voor slechts $299. Als je wilt dat de printer volledig gemonteerd is, betaal je $50 extra. Daarnaast bieden Middleton en zijn team een iets grotere versie, volledig gemonteerd voor slechts $449. Alle printers worden geleverd met twee hervulbare cartridges, een oplaadbare batterij (goed voor 3 uur printen) en vooraf geïnstalleerde software.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Één reactie

  1. […] hij ultradraagbaar. Het vouwmechanisme is ook bijzonder. Schreven we eerder deze week al over een andere opvouwbare printer, het mechanisme van de printer van By Flow ziet er zelfs nóg mooier […]

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …