Home 3D-Culture & Design People Footwear lanceert 3D-geprinte schoenenlijn

People Footwear lanceert 3D-geprinte schoenenlijn

3 min lezen
0

Het schoenenmerk People Footwear heeft zojuist een lijn van sportschoenen gelanceerd die voorzien zijn van een 3D-geprinte structuur. Deze schoenen zien er mooi uit maar bovendien, en dat is bijzonder voor 3D-geprinte schoenen, zien ze er ook nog eens uit alsof ze lekker zitten.

Als je weet dat de wereldwijde sportschoenenmarkt alleen al bijna 75 miljard euro groot was in 2011 en naar verwachting in 2018 richting de 85 miljard euro gaat, is het heel interessant om met een innovatie te komen die omarmd wordt door deze markt.

collectionProfileStanley

Schoenontwerper Damian Van Zyll De Jong zit achter het bedrijf. Met hun Stanley sneakers en Phillips schoenen bieden ze nu de eerste 3D-geprinte schoenen aan in hun assortiment. Hoewel de schoenen niet volledig 3D-geprint zijn, zijn ze wel hybride.

collectionProfilePhillipsK2

Dankzij het 3D-printproces kunnen ze schoenen maken die extra stevig zijn en een goede luchtcirculatie hebben. Tevens stroomlijnt 3D-printing het productieproces en vermindert het de hoeveelheid afval. Daarnaast zijn de schoenen relatief goedkoop, ongeveer 60 euro per paar.

collectionTopViewStanley1-1880x1028

De oprichters van het bedrijf, Van Zyll De Jong en Matt Penner, komen uit Vancouver, Canada. Het zijn jeugdvrienden en skateboarders met een achtergrond in design. De schoenen liggen in een aantal winkels en zijn ook online te koop.

The Stanley
The Stanley, een van de eerste schoenen die het bedrijf aanbiedt, heeft een ademende bovenlaag met 3D-geprinte delen die een unieke structuur en textuur biedt.

collectionProfileStanleyK1

De oprichters zijn constant bezig met het verbeteren van elk onderdeel van elke schoen, het bedenken van nieuwe stijlen en het blij maken van hun klanten. Ze gebruiken een speciaal op EVA-gebaseerde kunststof voor het 3D-printen.

collectionProfilePhillips1

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …