Home 3D-Printen Oprichter MakerBot Bre Pettis start nieuw bedrijf in 3D-geprinte geschenken

Oprichter MakerBot Bre Pettis start nieuw bedrijf in 3D-geprinte geschenken

4 min lezen
0

Misschien wel het bekendste gezicht uit de 3D-printwereld is dat van MakerBot co-founder Bre Pettis. Door de jaren heen door velen geliefd door het succes van MakerBot, maar ook door velen gezien als als een soort van verrader toen MakerBot van ‘open-source’ naar een gesloten systeem ging terwijl Makebot in principe de verbeterde technieken te danken had aan de community.

Maar goed, dat is allemaal verleden tijd. (Wie overigens meer wilt zien over de opkomst van MakerBot en dus Bre Pettis raad ik aan om de documentaire ‘Print The Legend’ (2014) te gaan kijken op Netflix.

Inmiddels is Makerbot al weer tijden geleden verkocht aan Stratasys en is Pettis al geruime tijd van de radar. Maar, daar komt nu weer verandering in. De altijd positieve, energieke Bre heeft namelijk een nieuw bedrijf gelanceerd genaamd ‘Bre & Co.’. Deze startup maakt door middel van 3D-printing en andere nieuwe en traditionele fabricagetechnieken unieke gifts met een prachtig design. De unieke pennen, horloges en kettingen van Bre & Co. met een persoonlijke noot zijn van zeer hoge kwaliteit en uitermate geschikt voor geschenken bij bijvoorbeeld een jubileum.

hero-2d8353fce72b602c1b30438e8fa19c7ceddbe43cd741c6e31a76ac4b0fb7fac4

Bre & Co. biedt geschenken die je kunt geven aan een geliefde of om op een mooie manier iemand te bedanken. Allemaal met een uniek design, zoals de Origami-lijn die bestaat uit verschillende gebruiksvoorwerpen en designs gebaseerd op de bekende Japanse vouwkunst.

teapot

Pettis bracht een verklaring uit bij de lancering van zijn kersverse bedrijf. Die luidde als volgt:

“With the goal to make things that either mark an achievement or gifts that you can keep on your person as a talisman, everything we make has the intention to be a reminder of care, friendship, pride, and love. All my tests have shown that recognizing the values and excellence in others has a powerful effect and sends positive ripples into the world.” 

Pettis heeft uiteraard alle benodigde 3D-printers in de werkplaats van Bre & Co. te danken aan zijn voorgaande bedrijven en posities binnen de 3D-printwereld. Zo gebruikt Bre & Co. voor het printen van keramiek een PotterBot en een 3D-printer van Ludum.

shard fora

De gifts van Pettis zijn voor de unieke en bijzondere momenten in het leven. Dus die mogen best wat kosten. Voor de Origami Watch betaal je daarom $5.800,- en voor een bepaald hangertje met een amulet met daarin een roze diamant zul je $3.900,- neer moeten leggen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…