Home 3D-Lifestyle Op zonne-energie aangedreven Immortus lokaal geproduceerd mede dankzij 3D-printing

Op zonne-energie aangedreven Immortus lokaal geproduceerd mede dankzij 3D-printing

4 min lezen
0

Steeds meer zien we elektrische auto’s in het straatbeeld en wordt zo veel mogelijk geprobeerd om elektriciteit te gebruiken als brandstof. Steeds meer autofabrikanten stoppen hybride motoren in hun modellen en ook volledig elektrische auto’s van merken zoals Tesla winnen steeds meer terrein en worden onder consumenten steeds populairder.
Hoewel steeds meer volledig elektrische auto’s op groene stroom rijden is er nog geen model op de markt van een auto die zelfvoorzienend is. Nu wordt de energie gebruikt vanuit een accu, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

immortus2
Een team van engineers is namelijk bezig met een nieuwe technologie met behulp van 3D-geprinte onderdelen die ervoor gaat zorgen dat auto’s door middel van zonnepanelen zelfvoorzienend kunnen zijn en bij zonnige dagen dus eindeloos kunnen blijven doorrijden.
De Immortus van EVX Ventures is zo’n auto en is geïnspireerd op techniek die bij het Aurora Solar Car Team uit Australië wordt gebruikt tijdens de welbekende Solar races.

De Immortus haalt verder ook zijn inspiratie uit post-apocalyptische films en heeft een goede robuustheid en onverwoestbare uitstraling. Door de mogelijkheid om op zonne-energie te rijden en het feit dat de opgewekte energie ook opgeslagen kan worden kun je met de Immortus eigenlijk oneindig doorrijden, zolang de zon maar schijnt.

Door de gigantische hoeveelheid aan zonnepanelen en het aerodynamische ontwerp van de auto is het mogelijk om met de energie die live wordt opgewekt al constant 65 kilometer per uur te rijden. De auto is namelijk ontworpen om zo efficient mogelijk met zonne-energie om te gaan en is dus absoluut geen racewagen.

De reden dat onder andere 3D-printing bij deze auto als techniek om de hoek komt kijken heeft te maken met de unieke vorm van productie van de Immortus. De auto is erg makkelijk in elkaar te zetten, bijna zoals een doe-het-zelf kit. In de ‘assembly-kit’ zit onder andere een frame van carbon fiber, buizen van carbon fiber en 3D-geprinte onderdelen die onder andere de buizen goed met elkaar verbinden.

Het plan is om de Immortus te laten assembleren bij reguliere autobouwers dichtbij de consument. Deze shops kunnen het model bouwen met hun eigen materialen zoals carbon fiber en de verbindstukken bestellen die dan op aanvraag 3D-geprint worden. Ook is het mogelijk om de  digitale modellen te ontvangen zodat deze werkplaatsen ze zelf uit kunnen printen op een lokale 3D-printer.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…