Home 3D-Gear Nieuwe Aether 1 3D-printer kan bijna alles

Nieuwe Aether 1 3D-printer kan bijna alles

5 min lezen
0

De meeste 3D-printers hebben 1 functie. Er zijn printers voor metaal, plastic, voedsel, biologische substanties en andere toepassingen. Maar over het algemeen kunnen ze maar één soort materiaal tegelijk aan. We hebben in het verleden meerdere keren aandacht besteed aan de ZMorph, die als enige printer meerdere soorten materiaal aankan via een ingenieus systeem waarmee je kan wisselen van kop. Binnenkort komt er echter een nieuwe printer op de markt, de Aether 1 3D-printer.

De producent zetelt in San Francisco en heeft een machine ontwikkeld die in feite een soort bioprinter is met maar liefst acht injectiespuit-extruders plus mogelijkheden om te bioprinten met laserassistentie en druppel-jetting. Het is een voedselprinter die kan printen met chocola, kaas en bijna alle andere materialen die je je kunt voorstellen. Hij kan zelfs elektronica printen en heeft bovendien twee FDM/FFF Bowden extruders die tegelijk kunnen printen met de andere koppen. Zo kan er in één print gewerkt worden met viscose (stroperige) materialen en filamenten, allemaal geïntegreerd in één 3D-bestand.

Aether 1 3D-printer

De printer kan zelfs CNC-frezen en lasersnijden of kalligraferen. Zo’n veelzijdige printer is er nog nooit geweest en deze wordt ook nog eens tegen een lage prijs op de markt gebracht. De exacte prijs is nog niet bekend, maar verhalen gaan dat die rond de €8.000 a €9.000 zal gaan liggen. Als je in gedachten houdt dat de industriële bioprinters minimaal €250.000 kosten, is dat inderdaad erg goedkoop. Zeker omdat deze printer twee keer zoveel injectiespuit-extruders heeft als een gemiddelde bioprinter.

Een van de leukste features van de Aether 1 3D-printer is de ‘photo-to-fabrication’-optie die een ingebouwde digitale camera inzet waarmee je direct een foto kunt maken en die kunt laten 3D-printen, schilderen, beeldhouwen of omzetten in voedsel.

Aether 1 3D-printer

Hiermee kun je dus bijvoorbeeld een foto van een klant maken als die arriveert voor het diner en hun portret in tot wel acht materialen kunt printen voor het nagerecht.

Andere slimme toevoegingen die de Aether 1 3D-printer onder de motorkap heeft:

  • Automatische luchtcompressie
  • Automatische calibratie
  • Automatische schoonmaak van de dual nozzle en ontstopstations
  • Automatische retractie van inactieve injectiespuiten en gereedschappen
  • Een steriele filter voor het voedselprinten
  • Full color LED-verlichting inclusief uv-licht voor wanneer je met glow-in-the-dark materialen of fluorescerende biomaterialen print
  • Wifi touchscreen display
  • Bouwvolume van 31,5cm x 22,9cm x 13,2cm
Aether 1 3D-printer
De Aether 1 3D-printer komt uit San Francisco

Ondanks het complexe ontwerp is de printer zo ontworpen en gemaakt dat hij gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk te bedienen. Een mobiele app maakt het mogelijk om de machine op afstand te monitoren en bedienen en – hoera! – Aether wil niets te maken hebben met exclusieve materialen. Je kunt voor je Aether 1 3D-printer gebruiken wat je wilt, materialen mensen en je eigen gereedschap op de machine klikken.

De Aether 1 3D-printer komt op de markt in de tweede helft van dit jaar.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …