Home Uncategorized Nieuwe 3D-ontwerpsoftware met veel gemak voor beginners

Nieuwe 3D-ontwerpsoftware met veel gemak voor beginners

5 min lezen
0

De volgers van de ontwikkelingen van de 3D-printingmarkt zijn verdeeld in verschillende groepen. Zo zijn er mensen die denken dat alles mogelijk gaat worden met 3D-printing en helemaal aan de andere kant van het spectrum zitten de cynici, die het allemaal veel te langzaam vinden gaan en zeggen dat het een hype is die al is overgewaaid.

3dslash3

Wat wij al langer schrijven, is dat de waarheid ergens in het midden ligt. Ja, er gaat een heleboel mogelijk worden en als het meezit en een aantal problemen wordt weggenomen die er vandaag de dag nog zijn, zou dit weleens veel meer kunnen zijn dan de meeste mensen nu kunnen bevatten, maar daarin zit hem meteen de essentie: áls!

3dslash3

Er moet nog veel gebeuren wil 3D-printen mainstream gaan en ook echt gebruiksvriendelijk worden. Tegelijk weten we ook dat veel van die benodigde ontwikkelingen er uiteindelijk zullen komen. Net zoals er begin jaren 90 nog veel moest gebeuren om het internet gebruiksvriendelijk te maken, zit 3D-printing nu ook in een vergelijkbare fase. En nu achteraf vindt iedereen het logisch dat er breedband internet is, en browsers, Facebook, Youtube, Google, online gaming, Amazon, eBay, Cloud en Wikipedia.

3dslash4

De stappen die gezet moeten worden in 3D-printing, liggen op het gebied van materialen, kleuren, snelheid, afwerking, gemak, storingen, enzovoorts. Die stappen zullen gezet worden, alleen waar, wanneer, hoe en door wie, weten we van tevoren niet. Een van de stappen die gezet moeten worden, ligt in het gemak van het ontwerpen. Nu is het voor een gemiddelde gebruiker nog veel te moeilijk om 3D-ontwerpsoftware te gebruiken. Gratis light-versies zijn er wel, maar die kunnen nog een stuk beter worden.

3D Slash is zo’n tool die gemakkelijk te gebruiken valt en 3Dprint Magazine probeerde hem uit.

3dp_3dslash_logo

3D Slash is als web based tool of als app te gebruiken en vereist geen kennis van 3D-printen of 3D-ontwerpen bij de gebruikers. Het programma heeft verscheidene gemakkelijke plug-and-play ontwerptools, waaronder een Classic Mode die gebruikers een kubus van materiaal voorschotelt waar ze ofwel langzaam ofwel snel op kunnen beeldhouwen, een beetje Minecraft-stijl.

Verder kun je werken met een leeg grid en een import modus waar gebruikers bestaande STL’s naar kunnen uploaden en die verder bewerken met eenvoudige tools. Tevens is er een tooltje waarmee je logo’s en tekst kunt omzetten in 3D.

3dslash1

Wat ook een heel handige toevoeging is, is de mogelijkheid om je 3D-creaties te delen op blogs en op hun sociale media pagina’s met hetzelfde gemak als je foto’s en video’s deelt.

3D Slash is momenteel beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Raspberry pi, iOS en Android en is gratis te proberen, zowel online als offline.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …