Home Uncategorized Nieuw oor gemaakt met 3D-technologie in Chinees ziekenhuis

Nieuw oor gemaakt met 3D-technologie in Chinees ziekenhuis

3 min lezen
0

In een ziekenhuis in de Chinese provincie Yunnan is met behulp van 3D-technologie een oor gemaakt voor een mismaakte patiënt. Het is het tweede geval in de wereld van een reconstructie en transplantatie van een oor.

De patiënt, meneer Zhang, was mismaakt geraakt door een auto-ongeluk, hetgeen ertoe leidde dat zijn gezicht ernstig verminkt werd en dat hij een oor kwijt raakte. Hoewel zijn gehoor gelukkig niet aangetast was door het verlies van de oorschelp, gaf Zhang aan dat hij zich erg onzeker voelde sinds zijn zelfvertrouwen omlaag was gegaan als gevolg van het verlies van zijn oor.

In een poging om Zhang te helpen, kwam het Second Affiliated Hospital van Kunming Medical University met een plan om het oor te herscheppen met 3D-technologie.

3D-technologie

Ze plaatsten een uitrekker in de arm van de patiënt en injecteerden deze elke dag met water in de hoop om zo de huid te kunnen laten groeien en deze op termijn te kunnen oogsten. Zodra ze dit hadden gedaan, namen ze meerdere monsters van het kraakbeen van de patiënt in de hoop hiermee een nieuw oor te kunnen construeren. Volgens de artsen moet het kunstmatig gemaakte oor nog drie maanden groeien voordat het getransplanteerd kan worden naar het hoofd van de patiënt.

Het moet nog blijken hoe goed deze procedure is en het gebruik van 3D-technologie zit hem voornamelijk in het scannen en modelleren, maar op termijn moet het bouwen van het nieuwe oor via 3D-printing kunnen. Hier wordt al druk aan gewerkt door meerdere ziekenhuizen in de wereld. Dit zou nog veel mooier zijn dan de huidige procedure.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …