Home 3D-Gear Nieuw geleidend, flexibel filament voor 3D-geprinte wearables

Nieuw geleidend, flexibel filament voor 3D-geprinte wearables

3 min lezen
0

Graphene 3D Lab doet dingen die haar naam al doet vermoeden: ze maken en verkopen 3D-materialen op basis van grafeen. En aangezien grafeen het wondermateriaal van deze tijd is, is dat best interessant. Het bedrijf maakt nu ook een nieuw soort filament dat gebruikt gaat worden voor het ontwikkelen van 3D-geprinte draagbare elektronica, medische apparaten en meer.

Het bedrijf maakt al andere bijzondere 3D-printmaterialen, zoals magnetische en speciale PLA-filamenten. Het combineren van flexibele TPU-filamenten en geleidende materialen is een zeer interessante ontwikkeling aangezien je er flexibele elektronica mee kunt printen.

tpumedical

“We zijn erg blij nu een zodanig innovatief filament uit te brengen. We zijn nu in staat om een product te produceren en verkopen dat twee van de meest gevraagde eigenschappen van filament combineert: flexibiliteit en geleidendheid.” aldus Elena Polyakova, de CEO van Graphene 3D Lab.

Potentiële toepassingen van het nieuwe materiaal zijn flexibele sensoren, flexibele geleidende sporen en elektroden voor gebruik in draagbare elektronische apparaten, en medische hulpmiddelen, drukgevoelige toetsen, digitale toetsenborden en trackpads, elektromagnetische / radiofrequentie shielding, en nog veel meer.

‘Additive manufacturing maakt technologie mogelijk voor kleine innovatieve bedrijven die 3D-printen gebruiken om hun prototypes te maken. Door geleidende flexibele TPU Filament toe te voegen aan onze productlijn van functionele 3D printing filamenten, hebben we de mogelijkheden van 3D-printen uitgebreid, waarmee het pad van de ontwikkeling tot de commerciële toepassing verkort is.” zegt co-CEO Daniel Stolyarov.

conductive

De door Graphene 3D Lab aanbevolen printing parameters:

Extruder temperatuur: 210 ° C

Platform temperatuur: 20-50 ° C

Print snelheid: 2400 mm / min

Nozzle maat:> 0,4 mm

Geleidende flexibele TPU is momenteel beschikbaar vanaf BlackMagic3D, hun online materiaal winkel. Het materiaal, dat beschikbaar is in een diameter van 1,75 mm, heeft een mat zwarte kleur en is geprijsd op $45 voor een 100 gram spoel.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …