Home 3D-Lifestyle New Balance en Formlabs maken 3D-geprinte sportschoenen

New Balance en Formlabs maken 3D-geprinte sportschoenen

3 min lezen
0

De twee bedrijven uit Boston, Massachusetts hebben elkaar gevonden in het maken van 3D-geprinte sportschoenen. Het is de bedoeling dat New Balance, dat al langer gebruik maakt van 3D-printing om haar sportschoenen te verbeteren voor topsporters, nu dankzij de technologie van Formlabs ook op grote schaal sportschoenen voor consumenten kan gaan fabriceren die met 3D-printing beter aangepast zijn aan wat de gebruiker nodig heeft.

De Bostonse bedrijven richten zich op het ontwikkelen van specifieke materialen die geschikt zijn voor schoeisel en tevens op het bouwen van een printer die producten kan maken waarbij de prestatie van de sporter verbeterd kan worden. De productie zal in eerste instantie worden gedaan door de Form 2, de bestverkopende SLA-printer, waarmee al meer dan 10 miljoen onderdelen 3D-geprint zijn.

3D-geprinte sportschoenen op grote schaal uitbrengen is een logische volgende stap voor New Balance. “We zijn trots dat we met zo’n mooi merk als New Balance mogen werken en hen cutting edge 3D-printtechnologie mogen leveren voor 3D-geprinte sportschoenen op grote schaal. We kunnen dankzij deze technologie zorgen voor betere prestaties, betere maatvoering en meer gepersonaliseerde producten. Met New Balance laten we zien dat het niet alleen kán, maar ook op consumenten-niveau”, aldus Max Lobovsky van Formlabs.

“New Balance is erg enthousiast over de stap die we gaan zetten met onze stadgenoot Formlabs in onze volgende evolutie met 3D-printing. We zijn al jaren leidend in het gebruik van 3D-printtechnologie, we waren ook de eerste die met spike-platen op maat kwamen voor onze professionele hardlopers en zijn daarna ook in andere sporten met maatwerk begonnen. Nu kijken we ernaar uit om deze technologie naar de consument te brengen”, zei Rob DeMartini, CEO van New Balance.

De continue productie met deze nieuwe materialen en machines binnen New Balance en haar fabrieken zou in 2018 van start moeten gaan.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …