Home 3D-Lifestyle Museum met 3D-geprinte database vol monumenten

Museum met 3D-geprinte database vol monumenten

3 min lezen
0

In Dubai lijken de mogelijkheden nog steeds eindeloos. Het land overleeft elke crisis simpelweg doordat het bulkt van het geld. En geld maakt alles mogelijk, zo blijkt in dit land dat in 1990 nog nauwelijks meer dan een dorp in de woestijn was maar inmiddels een futuristisch financieel en cultureel centrum is geworden.

BK

In al dit technologische en economische geweld wordt echter niet vergeten waar de inwoners van dit Emiraat vandaan komen. Om het verleden en de Arabische cultuur springleven te houden, worden kosten nog moeite gespaard via de bouw van het Museum van de Toekomst.

In 2017 zal dit museum (dat $136 miljoen moet kosten) klaar zijn. Het museum wordt onder andere een innovatielab en een uitvindingshub met een focus op onderwijs, gezondheid, smart cities, energie en transport.

31-05-09-official-b1e

Tevens moet het museum een belangrijke rol krijgen in het behoud van oude monumenten in de regio en dat gaat via de laatste technologie mogelijk worden. Met 3D-scanning en 3D-printing kunnen deze monumenten in kaart gebracht en gereproduceerd worden.

Dit is een praktijk die ook elders in de wereld door musea wordt toegepast met vaak goede resultaten. In dit project zal het museum gaan samenwerken met UNESCO, Harvard University en de universiteit van Oxford.

A desert safari is an exhilarating way of discovering Dubais natural beauties. Camel ride at sunset. Dubai Conservation Desert Reserve. Camels are a way of transportation, and are also used for racing at the popular Dubai Camel Racecourse. Dubai. United Arab Emirates.

Het plan is om meer dan een miljoen archeologische foto’s te maken die in een digitale database bewaard blijven. Om dit te realiseren, zijn ze in Dubai van plan om maar liefst 5.000 3D-camera’s te verspreiden onder partners en vrijwilligers om deze foto’s te maken.

dubai-museum

Dit is tevens een manier om deze belangrijke historische stukken te bewaren voor het nageslacht in het geval van bedreigingen en rampen, hetgeen past bij de visie van zijne hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-President en Premier van de Verenigde Arabische Emiraten en Leider van Dubai.

De 3D-gescande objecten beloven in de allermooiste kwaliteit 3D-geprint te worden, hetgeen moet leiden tot een ongeëvenaarde database van historische artefacten.

HE Mohammed Al Gergawi , Vice Chairman of Dubai Museum Of The Future Foundation and Roger Michael , Executive Director Of The Institute Of the Digital Archaeology (PRNewsFoto/Dubai Museum of the Future)

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …