Home 3D-Lifestyle Michelin gaat voor 3D-geprinte banden, via mallen

Michelin gaat voor 3D-geprinte banden, via mallen

2 min lezen
0

Michelin begon voorzichtig met het verkennen van de mogelijkheden van 3D-printing en raakte uiteindelijk zo enthousiast dat het besloot een joint venture te sluiten met de Franse machinebouwers van Fives Group om industriële machines en productielijnen voor metaal 3D-printing te gaan bouwen. De nadruk hierbij zou komen te liggen op malontwerp en productie. Zal dit uiteindelijk leiden tot 3D-geprinte banden? Who knows…

Dit nieuwe bedrijf heet inmiddels AddUp Solutions en biedt volgens Michelin’s onderzoeksbaas Pierre Robert “cutting-edge technologie die de prestaties van banden gaat verbeteren”. Robert vervolgt: “Met 3D-printing zijn we in staat om mallen te maken met erg complexe eigenschappen. Het idee is dat we een band kunnen maken met een profiel dat zich kan herstellen tijdens het leven van de band.”

Hiervoor heeft het bedrijf complexe mallen ontwikkeld die de prestaties een stuk verbeteren.

De printers die ontwikkeld gaan worden door AddUp, zullen ook beschikbaar gemaakt worden voor de verkoop. De FormUp 350 is de nieuwste in de lineup van direct metal multi-laser melting machines. De FormUp 350 kan producten van zeer hoge kwaliteit printen die voldoen aan allerlei certificeringseisen.

Eerst dus mallen, en daarna? 3D-geprinte banden? Met een rubberprinter? Waarom niet. We gaan het zien. Blijf lezen!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …