Home 3D-Lifestyle Miam Factory brengt 3D-chocoladeprinten naar next level

Miam Factory brengt 3D-chocoladeprinten naar next level

2 min lezen
0

De Belgische La Miam Factory houdt zich bezig met 3D-geprinte chocolade lekkernijen in naar het lijkt ongeëvenaarde vormen en kwaliteit. Dat is bijzonder interessant, vooral ook omdat ze vormen lijken te kunnen produceren die tot nu toe niet mogelijk waren met 3D-chocoladeprinters. Het geheim houdt men nog even voor zich, maar de start up lijkt veel potentie te hebben.

Het nieuwe bedrijf is een spinoff van het Smart Gastronomy Lab (SGL) van de Universiteit van Luik. De SGL legt zich toe op research naar innovatieve technologie in de food en beverage sector en houdt zich onder meer bezig met het ontwikkelen van 3D-voedselprinters die net zo makkelijk moeten gaan werken als magnetrons.

Er zitten in België wel meer bedrijven die zich bezig houden met 3D-chocoladeprinten, omdat België zich toch wel heel graag afficheert als chocoladeland. De 3D-chocoladeprinter van La Miam Factory is ontwikkeld aan de SGL en gebruikt gesmolten chocola om 3D-geprinte objecten te maken die tussen de tien minuten en de drie uur duren om te printen.  Daarna kan het object ook meteen in de mond gestoken worden.

Wat opvalt, is dat het bedrijf in staat lijkt om hele hoge vormen te 3D-printen en dan ook nog eens met hele dunnen wanden. Dit was tot vandaag niet mogelijk omdat de vormen dan in elkaar stortten.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …