Home 3D-Gear Metaalprinter-startup krijgt mega cash-injectie

Metaalprinter-startup krijgt mega cash-injectie

3 min lezen
0

Hoewel ze nog niet eens een prototype hebben, krijgen de medewerkers van de startup Desktop Metal een financiële injectie van maar liefst $14 miljoen vanuit venture capitalists en Stratasys.

De reden is dat metaalprinten vandaag de dag nog steeds heel erg duur is, zowel in de aanschaf van de machines als in het gebruik ervan, en dat er tegelijkertijd heel veel vraag is naar metaalprintingoplossingen.

Het is dan ook niet zo gek dat de venture capitalbedrijven en Stratasys bovenop een startup springen die hier een oplossing voor claimt te hebben, ook al heeft het nog geen prototype.

3dp_stratasys_logo

Het zijn geen koekenbakkers daar, bij Desktop Metal. Er werken voormalige werknemers van het succesvolle lithium-ion batterijbedrijf A123 Systems, voormalige ingenieurs van SolidWorks en een voormalige vice-president van roboticabedrijf Kiva Systems dat in 2012 voor bij $800 miljoen werd overgenomen door Amazon.

Het doel van de startip is om betaalbare en makkelijk te gebruiken 3D-printers te maken die sneller en goedkoper metalen onderdelen kunnen fabriceren dan alle andere methoden die er vandaag de dag zijn. Dit gaat via een ander proces dan met lasers. Meer is eigenlijk niet bekend en ook tegen 3Dprint Magazine wilde Desktop Metal niets meer loslaten dan al bekend is.

Het bedrijf is nog veel te vroeg in de ontwikkelingsfase om meer te kunnen zeggen over prijzen of productie- en releasedata, maar het is van plan om snel te groeien. Er werken nu al elf medewerkers en in de komende zes maanden zal het team met 20 leden worden uitgebreid.

3dp_desktopmetal_team-e1446237779209

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …