Home 3D-Innovation Materialise print eindonderdelen voor nieuwe Airbus

Materialise print eindonderdelen voor nieuwe Airbus

3 min lezen
0

We wisten dat Materialise inmiddels de officiële certificatie had om eindproducten te mogen printen die gebruikt mogen worden aan boord van vliegtuigen. Eerder dit jaar ontving de Belgische pionier namelijk de EN9100 en EASA 21G certificatie.

Het bedrijf voegt sinds kort de daad bij het woord en print inmiddels plastic onderdelen die gebruikt zullen worden in de Airbus A350 XWB. En dat is goed nieuws, want dat bekent dat 3D-printing nu ook echt in de waardeketen van de luchtvaartindustrie is beland. Verder houdt dit ook in dat de A350 XWB uit nog meer 3D-geprinte onderdelen bestaat dan al het geval was.

De A350 XWB zal namelijk al vliegen met het grootste 3D-geprinte onderdeel ooit: een massieve behuizing van titanium voor de Trent XWB-97 motor van Rolls-Royce. Verder heeft Stratasys ook al meer dan duizend onderdelen geprint voor hetzelfde toestel.

airbus2

Materialise print voor de A350 echte cruciale onderdelen die veel lichter zijn dan normaal en dragen op deze manier bij aan het doel van Airbus om de A350 XWB vijfentwintig procent minder brandstof te laten verbruiken.

Airbus loopt als bedrijf voorop als het gaat om de implementatie van 3D-printing in de waardeketen. Het bedrijf begrijpt en waardeert de voordelen die 3D-printing kan brengen in moderne vliegtuigen als geen ander en demonstreert dit goed met de nieuwe Aa350 XWB. Bovendien gaat dit toestel door een van de zwaarste tests en testvluchten die vliegtuigen ooit hebben moeten doorstaan. En dat zegt veel over de betrouwbaarheid en kwaliteit van 3D-geprinte onderdelen van vandaag de dag.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…