Home 3D-Lifestyle Maak je eigen 3D-geprinte kluis met combinatieslot

Maak je eigen 3D-geprinte kluis met combinatieslot

3 min lezen
0

Loop jij ook vaak rond met kleine waardevolle spulletjes die je soms verliest of die gestolen kunnen worden? Geld, sleutels, SD-kaarten, USB-sticks en meer van dat soort dingen die je niet graag kwijt zou raken…. Je kunt ze wel in je rugtas stoppen achter een rits, maar dat verhindert niet dat iemand ze eruit pikt en vervolgens beschikt over je huissleutel of je geheugenkaart waar allerlei documenten en foto’s op staan die je liever niet in andermans handen ziet.

safe1

Met de 3D-geprinte cryptex weet je in elk geval dat degene die ze vindt/steelt niet bij je spullen kan.

Het is een populair idee wat al een tijdje op Thingiverse staat, want het model is al bijna 10.000 keer gedownload van deze community. Er zijn drie verschillende pagina’s op Thingiverse. Eentje van de oorspronkelijke ontwerper, in december vorig jaar en twee remixes. Volgens de oorspronkelijke ontwerper zijn er maar liefst 100.000+ mogelijke combinaties met vijf verschillende ringen en is het makkelijk te printen.

safe2

Het ontwerp heeft weinig overhang en heeft geen support structuren nodig, dus hoeft het ook niet gepolijst te worden na het printen, maar kan direct vanaf het printbed in elkaar gezet worden. Er is acht uur voor nodig om alle onderdelen te printen met de volgende specificaties: top & bottom 0.8mm; shell 0.8mm; fill 20%; en print speed van 60 mm/s.

safe3

Ook de assemblage is goed en stap voor stap uitgelegd. De grootste aanpassingen in de remix van Jeff Latham is dat hij letters in plaats van cijfers gebruikt, met tien letters per wieltje. In de andere remix zijn de uiteinden van het ontwerp vergroot zodat het makkelijker is om het object vast te houden en uit elkaar te halen.

safe6

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …