Home 3D-Lifestyle Louis Vuitton laat binnen twee weken een winkel 3D-printen

Louis Vuitton laat binnen twee weken een winkel 3D-printen

3 min lezen
0

In Sydney kunnen shoppers deze kerstperiode op een wel heel bijzondere plek hun kerstinkopen doen. Weliswaar moeten ze een goedgevulde portemonnee hebben, want Louis Vuitton is niet goedkoop, maar dan kun je ook zeggen dat je een echte LV hebt uit een 3D-geprinte winkel.

Of winkel, pop-up store is het officiële woord. Ja, ik weet het, je kunt het woord pop-up store niet meer horen, maar ondanks dat het een uitgekauwd concept is, schijnt het nog steeds te werken. Niet zozeer om omzet te draaien, maar wel als branding tool. Opvallen door een opvallende locatie. En opvallen is het zeker wat Louis Vuitton doet in Sydney. Met een 3D-geprinte pop-up store, die binnen recordtijd gemaakt is.

De opdrachtgever, modehuis LVMH, wist dat het erg kort dag ging worden toen ze 3D-printing service bureau OMUS vroegen om binnen twee weken een winkel te 3D-printen in het Westfield Sydney Shopping Center. Met behulp van de Massivit 1800 3D-printer konden grote delen geprint worden die vervolgens op locatie in elkaar geklikt moesten worden. Op die schaal was het echter wel erg kort dag en in allerijl werd er een tweede Massivit 1800 én een team Israëli’s van Massivit zelf ingevlogen.

Het object is ontworpen in een volledige vormvrije structuur, zoals je op de foto’s kunt zien. Vervolgens is het 3D-geprint in 48 delen die daarna werden geassembleerd in Avery Supreme Silver inpakfolie. Uiteindelijk ging er maar liefst 900 kilo printmateriaal (Massivit Dimengel) doorheen.

Het assembleren kostte slechts drie dagen en daarna werd het gebouwtje op fraaie wijze aangekleed, geheel in Louis Vuitton-stijl.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …