Home 3D-Gear Legendarische Ferrari 312P Racemotor gerenoveerd dankzij 3D-printing

Legendarische Ferrari 312P Racemotor gerenoveerd dankzij 3D-printing

2 min lezen
0

ferrari-car

Helaas voor oudere auto’s, vooral die met zeer beperkte productieruns, is het erg duur, gecompliceerd en tijdrovend om hun motoren op te knappen. Normaal gesproken zou het minstens een jaar duren, en veel geld vereisen.

Gelukkig leven we nu in het 3D-print-tijdperk, en dankzij de Duitse 3D-printer Voxeljet, kon de motor van de auto worden opgeknapt in slechts een paar weken.

Degenen die aan dit project werkten, gebruikten reverse-engineering om dit te bereiken. Zij gebruikten mobiele meetarmen, die de 3D-gegevens van de cilinderkoppen kunnen genereren. Zodra dit voltooid was, nam Voxeljet het vanaf over. Hun uiterst nauwkeurige 3D-printers maakten zeven zandcomponenten.

“Reverse-engineering met 3D-printen is veruit de meest efficiënte methode voor het reproduceren van onderdelen die niet meer beschikbaar zijn,” verklaarde Voxeljet CEO Dr Ingo.” Vaak is het de enige manier om bepaalde onderdelen snel en tegen redelijke kosten te reproduceren. Zo is er grote vraag naar 3D-printen op dit gebied. We zijn natuurlijk erg blij dat onze technologie een bijdragende factor was in de succesvolle motorrevisie van een Ferrari 312P.”

ferrari-casting1

ferrari-casting3

Zodra de zandvormen compleet waren, werden ze naar Wilhelm Funke gestuurd in Alfeld an der Leine, waar ze in een speciale aluminium legering werden gegoten. Niets staat de Ferrari 312P nu meer in de weg om binnenkort weer te racen over de wegen!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …