Home 3D-Gear Je baby in handen voordat hij geboren is via 3D-geprint beeld

Je baby in handen voordat hij geboren is via 3D-geprint beeld

3 min lezen
0

Er is een aantal bedrijven dat zich al een tijdje bezig houdt met 3D-scannen en -printen van modellen die gebaseerd zijn op een vertaling van hoe een ongeboren foetus eruit ziet.

Een nieuwe speler op de markt, Wolfprint 3D uit Estland heeft daar nu weer een variant op bedacht. Zij bieden een 3D-geprint, full color driedimensionaal model van een foetus aan aan ouders die in verwachting zijn.

3D-Printed-Foetus

De 3D-modellen worden opgebouwd uit echografieën op basis waarvan een gipsvorm wordt gemaakt waarna het finale object kan worden geproduceerd. De geprinte ongeboren baby komt ter wereld uit een printer, in full color. Zo wordt de baby bijna levensecht.

De modellen zijn nu nog niet volledig, omdat de meeste echografieën slechts een gedeeltelijke scan van de foetus bieden. Dat ligt dus niet aan de 3D-printers die met gemak een model van de gehele foetus uit zouden kunnen printen, maar het bedrijf wil uiteraard geen scans maken die een gevaar op zouden kunnen leveren voor de zwangerschap.

wolfprint-3d-teeb-kujud-kipsist-70608327

Het gezichtje en de handjes van de baby komen erg dicht bij de werkelijkheid en het eindformaat van de print kan afgestemd worden op de wensen van de klant. Als klanten het willen, zouden ze een 3D-model kunnen krijgen op een schaal van 1:1.

Klanten vinden het spannend om alvast te zien hoe hun baby eruit gaat zien, dit is veel realistischer als je een 3D-object in full color in je handen kunt houden dan als je een foto ziet. Tevens vinden klanten het leuk om later aan hun kinderen te kunnen laten zien hoe ze eruit zagen toen ze nog in de buik zaten.

10897034_875477579150405_995417185152965548_n

De prijs van de 3D-prints ligt tussen de 200 en 300 euro, afhankelijk van de maat van het model. Wolfprint 3D print met een gipsprinter en maakt de baby-printjes dus van gips.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …