Home 3D-Gear Jay Leno gebruikt 3D-printing voor restoratie klassiekers

Jay Leno gebruikt 3D-printing voor restoratie klassiekers

2 min lezen
0

Jay Leno is een grote fan van 3D-printen, helemaal wanneer het auto’s betreft. Hij heeft 3D-geprinte onderdelen gebruikt om veel van zijn auto’s te repareren en onlangs riep hij de hulp van 3D Systems in om een 650pk EcoJet concept auto die hij zelf gebouwd heeft te repareren.

Schermafbeelding 2015-12-09 om 09.57.30

Leno heeft de EcoJet in 2009 gebouwd. Deze auto wordt aangedreven met biodiesel en kerosine en is heel bijzonder. Echter, recentelijk liep Leno tegen een probleem aan toen een van de blazers die zorgen voor genoeg luchtcirculatie voor de straalmotor kapot ging. Niemand had toegang tot het oorspronkelijk CAD-bestand van dit onderdeel, dus dat was een lastige situatie.

Schermafbeelding 2015-12-09 om 09.57.13

Met 3D Systems scande het team van Leno de kapotte onderdelen en gebruikte het Geomagic Design X reverse engineering software om de 3D-scangegevens om te zetten in nieuwe CAD-modellen die aangepast en digitaal gereconstrueerd konden worden. Het digitaal repareren duurde minder dan een half uur. Met de hand had dit weken geduurd.

Schermafbeelding 2015-12-09 om 09.57.21

Met SLS werden de bestanden vervolgens geprint, van een betere kwaliteit zelfs dan voorheen. Dankzij 3D-scanning en 3D-printing worden dergelijke unieke onderdelen derhalve veel beter en sneller gemaakt dan met traditionele methoden.

Leno is nog meer fan van 3D-printing geworden dan voorheen.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …