Home 3D-Printen Chinees bouwt 3D-geprinte robot van $50.000 die sprekend lijkt op Scarlett Johansson

Chinees bouwt 3D-geprinte robot van $50.000 die sprekend lijkt op Scarlett Johansson

4 min lezen
0

scarlett-johansson-gets-3d-printed-extremely-realistic-humanoid-robot

Eigenlijk weten we niet zo goed wat we hiervan moeten denken. Het is in ieder geval ontzettend goed gedaan, maar ook behoorlijk creepy. Want wie in zijn vrije tijd een 3D-geprinte robot bouwt die sprekend lijkt op Hollywoodster Scarlett Johansson met kosten die uitkomen rond de vijftigduizend dollar is óf een ontzettende creep óf een genie.

De tweeënveertig jaar oude Ricky Ma uit Japan is de man die dit daadwerkelijk gedaan heeft. En het lijkt net echt. Ma bouwde een extreem realistische 3D-geprinte humanoid op ware grootte van Johansson, simpelweg omdat dit zijn jeugddroom was.

Ricky Ma is een Chinese grafisch ontwerper en product designer die leeft en woont in Hong Kong en had nog geen enkele ervaring in robotics toen hij zijn ultieme droomproject startte. Hij bouwde de robot, die voor 70% geheel 3D-geprint is, vanuit niks op en spendeerde meer dan vijftigduizend dollar om deze droom te realiseren.

scarlett-johansson-gets-3d-printed-extremely-realistic-humanoid-robot-4

scarlett-johansson-gets-3d-printed-extremely-realistic-humanoid-robot2

scarlett-johansson-gets-3d-printed-extremely-realistic-humanoid-robot6

De robot heeft een compleet 3D-geprint skelet met daarin de mechanismes en techniek die weer zijn bedekt met een huid van silicone. Mede door de silicone huid ziet ‘ze’ er behoorlijk echt uit. Ma heeft de robot zelfs in een jurkje gehesen en voorzien van makeup.

Het sprekend lijkende prototype draagt de naam Mark 1 en hoewel Ricky Ma toegeeft dat hij inspiratie heeft gehaald uit een Hollywoodster noemt hij Johansson niet bij naam. Waarschijnlijk omdat hij dan gigantisch in de problemen komt, zullen we maar denken.

De 3D-geprinte Mark 1 is eigenlijk een ongelofelijk verhaal van het doorzettingsvermogen van een man om zijn droom te verwezenlijken door gebruik te maken van de mogelijkheden van 3D-printing. En bovendien is Scarlett Johansson zelf ook niet vies van een beetje science fiction. Zo schitterde ze met haar stem als kunstmatige intelligentie in de film ‘Her’, speelde ze een genetisch aangepast übermensch en vechtmachine in ‘Lucy’ en is ze te zien als Black Widow in ‘The Avengers’.

We kunnen het afkeuren wat Ma gedaan heeft, maar eerlijk is eerlijk: het is knap gemaakt.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…