Home 3D-Science Israëlische startup komt met revolutionair vloeibaar metaalprinten

Israëlische startup komt met revolutionair vloeibaar metaalprinten

3 min lezen
0

Xjet belooft met een innovatie te komen die de wereld op haar grondvesten kan doen schudden. De revolutionaire nieuwe metaal-printtechnologie waar de startup mee bezig is, kan voor metaal gaan doen van de Objet gedaan heeft voor plastics en polymeren.

3dp_xjet_logo

De PolyJet en PolyJet Matrix polymeer-jetting technologieën zijn de meest succesvolle 3D-printtechnologieën van dit moment. Het grootste deel van het oorspronkelijke ontwikkelteam van Objet is inmiddels vertrokken na de fusie met Stratasys in 2012, maar ze lijken nu met Xjet weer iets goeds in handen te hebben. Hanan Gothait (oud CEO-oprichter van Objet) en Dror Danai (de voormalige CTO van Objet) zijn de bedenkers van de nieuwe technologie.

Het bedrijf bestaat nu al uit 62 mensen en het hart van deze club bestaat uit Objet-mensen. Ze werken aan een inkjet-technologie die vloeibare metalen kan omzetten in 3D-geprinte objecten en dan ook nog eens sneller en goedkoper dan alle anderen die momenteel in de markt zijn.

liquid-metal

Het fabriceren van metalen onderdelen op de traditionele manier is kostbaar en tijdrovend en bovendien beperkt qua mogelijkheden. Omdat onderdelen via machine-tooling of via mallen gemaakt moeten worden, zijn er grenzen aan de complexiteit van wat er gemaakt kan worden. Zelfs metaal 3D-printen, hoewel sneller dan traditionele methodes, is een proces dat nog veel tijd kost, duur is en afwerking vereist.

Xjet werkt aan de gepatenteerde Nano Metal Jetting technologie om speciale metalen vloeistoffen te maken die als inkt gebruikt kunnen worden en snel en accuraat kunnen printen. Het gaat om echte metalen nanopartikels die zich bevinden in een speciale vloeibare solutie. Via een cartridge wordt die geprint.

LM-parts-better

Ze beginnen met RVS, daarna met andere metalen. Er komt veel scheikunde bij kijken, maar 50 van de 62 werknemers zijn materiaalspecialisten. Het klinkt allemaal zeer veelbelovend en we zullen ze in de gaten houden.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …