Home 3D-Printen Investeer nu in VR-gedesignde 3D-geprinte auto’s op maat

Investeer nu in VR-gedesignde 3D-geprinte auto’s op maat

3 min lezen
0

Traditionele en inefficiënte productieprocessen in de automotive-industrie beginnen plaats te maken voor digitaal ontwerp en geavanceerde productiemethoden zoals 3D-printing. In een doorlopend partnership met Autodesk probeert Hackrod, uit LA, de manier waarop auto’s worden ontworpen en geproduceerd te transformeren.

Hackrod probeert tussen de $50.000 en $1 miljoen op te halen via een crowdfunding campagne. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de eerste auto ter wereld voortgebracht die ontworpen is in virtual reality, gebouwd door robots en geproduceerd door geavanceerde productiemethoden en afgeleverd door de bevoorradingsketen van de toekomst.

Als je $10.000 inlegt, heb je de eerste optie om een limited edition La Bandita sportwagen te kopen. Voor een investering van $25.000 mag je bovendien een testsessie in de woestijn bijwonen en zelfs meerijden.

Het bedrijf is ontstaan rond een filmproject dat te maken heeft met futuristische auto’s. De oprichters van Hackrod hebben ervaring in de werelden van design, media, stunts/racing en productie. Ze willen normale consumenten een grotere rol geven in het ontwerp en de productie van auto’s op maat.

Hun doel is om de traditionele benadering van autoproductie uit te dagen door het gebruik van generative design, virtual reality, 3D-printing en een cloud-based supply chain. Ze hebben een partnership met Autodesk rond het gebruik van Autodesk VRED 3D visualization en virtual prototyping software. Uiteindelijk zal autodesign steeds meer een kwestie van een soort game experience worden waarin je je eigen auto samenstelt en test. Vervolgens worden de benodigde onderdelen automatisch besteld en de auto automatisch gebouwd.

Hun proof-of-concept wagen is een retrogestylde roadster genaamd La Bandita. De auto wordt ontworpen in mixed reality, gebouwd door artificial intelligence en geproduceerd met geavanceerde productietechnieken.

Op het moment van schrijven was het minimum funding goal van $50.000 al overschreden. Benieuwd waar deze mannen eindigen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …