Home 3D-Printen Getest: mooiere prints met EasyFil HIPS van Formfutura

Getest: mooiere prints met EasyFil HIPS van Formfutura

3 min lezen
0

De meeste bekende materialen waarmee geprint wordt op thuisprinters, zijn PLA en ABS. Hier zijn vrij veel varianten van, maar het is ook de moeite waard om eens verder te kijken naar alternatieven. Wij testten de nieuwste uitvoering van EasyFil HIPS van Formfutura. HIPS (high impact polystyrene), is zachter en flexibeler en trekt minder snel krom dan andere kunststoffen.

Formfutura had al eerder HIPS-filament ontwikkeld, maar nu ze de formule verbeterd hebben, lijkt de kans aanwezig dat het meer door gaat breken. Het filament is verkrijgbaar in 1,75 mm en 2,85 mm en kost €28.95 voor een spoel met driekwart kilo.

3DPXP testte het materiaal en printte een aantal objecten uit die gedetailleerder leken te zijn dan met andere kunststoffen.

175mm-easyfil-hips-dark-blue

De eerste print haalden we te snel van het heating bed af, waardoor hij iets van vorm veranderde. Onze eigen schuld, want het materiaal blijft na het printen nog eventjes vormbaar en dat hadden we ons niet gerealiseerd. Op zich ook wel weer grappig om juist gebruik van die eigenschap te maken en een kunstwerk nog even iets bij te werken, maar in de praktijk wil je dat je object er precies zo uit blijft zien als dat het is neergelegd door de printer (afwerken uitgezonderd). In dat geval kun je het het beste goed laten afkoelen.

Onze mening? Het resultaat mag er zijn, misschien even wennen, maar wij zouden graag meer printen met dit materiaal.

175mm-easyfil-hips-red

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …