Home 3D-Gear GE wil 2 metaal-3D-printbedrijven kopen voor $1,4 miljard

GE wil 2 metaal-3D-printbedrijven kopen voor $1,4 miljard

3 min lezen
0

De Amerikaanse elektronicagigant General Electric is van plan om $1,4 miljard te investeren in de overname van de metaal-additive manufacturingbedrijven Arcam en SLM. De markt gaat nu toch wel serieus consolideren naar steeds minder spelers nu er dit soort overnames bijkomen.

advanced_materials_carousel_1_650

GE wil de twee overgenomen bedrijven onder de vleugels van David Joyce gaan schuiven. Joyce is de President en CEO van GE Aviation, de luchtvaarttak van General Electric. Zoals bekend is deze tak van GE al langer erg gecharmeerd van 3D-printing als productiemethode voor haar onderdelen en met de overname van deze twee metaalprintspecialisten worden die vooruitzichten er zeker niet minder op. Waarom enorme onderzoeksbudgetten aanwenden om zelf het wiel uit te vinden als je het wiel kant en klaar kan overnemen met de uitvinders erbij aan boord?

Feature

GE verwacht dat de omzet van de 3D-printingdiensten kan groeien tot $1 miljard in 2020 en verwacht er de komende tien jaar tussen de $3 en $5 miljard mee te kunnen besparen in het bedrijf.

a2

Het Zweedse Arcam (uit Mölndal) vond de electron beam melting machine uit en produceert vandaag de dag nog steeds geavanceerde metaalprinters én -poeders. Het bedrijf heeft vooral klanten in de aerospace en gezondheidszorg. De omzet van het bedrijf bedroef vorig jaar zo’n $68 miljoen en er werken 285 mensen.

a03_p07_lrg stems_semicropped

Het Duitse SLM Solutions Group (uit Lübeck) produceert laser machines voor metaal-3D-printing. Ook dit bedrijf heeft veel klanten in de luchtvaart en gezondheidszorg alsmede in de energiesector en autoindustrie. SLM draaide vorig jaar een omzet van $74 miljoen met 260 werknemers.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …