Home Uncategorized Dr. Recare: 3D-geprinte robots die het strand opruimen

Dr. Recare: 3D-geprinte robots die het strand opruimen

2 min lezen
0

In Florida zijn de stranden prachtig wit en de zee helder blauw. Maar de befaamde Spring Break-feestperiode, waar schrijver dezes ook ooit een week mee heeft gefeest, leidt tot ernstige vervuiling van deze natuur.

recare_02

 

Plastic flesjes, aluminium blikjes, chipszakken, en eindeloos veel meer troep blijf je maandenlang daarna nog overal tegenkomen. Het probleem is vooral ook dat het niet op tijd en voldoende opgeruimd kan worden waarna het zich verspreidt en nauwelijks meer te beheersen is.

springbreak-gallery9

In de strijd tegen dit immer opduikende vuil gloort nu licht aan het eind van de tunnel. Een ontwerper, Minqyu Jeong, heeft een concept ontworpen voor wat het best omschreven kan worden als een geautomatiseerde strandschoonmaakrobot met een ingebouwde 3D-printer. Deze robot heet Dr. Recare en is nu nog slechts een concept.

recare_06

De robot is een plastic recycler die afvalplastic converteert in filament dat hij gebruikt om vuilnisbakken te printen. De machine is nu vooralsnog een concept, maar wel een heel slim concept. Het doet denken aan Wall-E, het vuilnis-opruimrobotje uit de geliefde Pixar-film, dat ongetwijfeld ter inspiratie heeft gediend voor de bedenker.

recare_01

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …