Home 3D-Gear Doe-het-zelf SLA 3D-printer voor slechts $1200

Doe-het-zelf SLA 3D-printer voor slechts $1200

3 min lezen
0

De Funplay DIY-Crystal is een nieuwe SLA 3D-printerkit die de komende weken gelanceerd zal worden op Indiegogo met het doel om SLA 3D printing-technologie meer toegankelijk en betaalbaar te maken voor de consument.

De Funplay DIY wordt gemaakt door het Taiwanese bedrijf 3D Dream Workshop, en onderscheidt zich van andere SLA 3D-printers dankzij twee belangrijke functies.

Schermafbeelding 2016-04-22 om 18.06.21

Ten eerste, in tegenstelling tot vele commerciële SLA printers, die de gebruikers beperkt tot één merk (en dure) harsen, is de Funplay DIY 3D-printer compatibel met vele SLA-harsen die  reeds in de handel zijn. 3D Dream Workshop verkoopt zijn eigen hars, maar in plaats van het uitbrengen van de typische reeks standaard vaste kleuren, hebben ze een heldere hars ontwikkeld, die wordt geleverd met een verscheidenheid aan pigmenten. Dit “Palet” laat gebruikers vrij te mengen totdat de gewenste kleur is bereikt.

free_color

De tweede unieke eigenschap van de Funplay 3D-printer is dat het gebruikers toestaat om de lasersterkte evenals de belichtingstijd handmatig in te stellen, waardoor ze meer vrijheid en controle krijgen over hun 3D-prints. Dit is mogelijk dankzij de door 3D Dream Workshop zelf ontwikkelde verstelbare Laser Energy (ALE) en verstelbare Exposure Time (AET) technologieën. Met ALE kunnen gebruikers de energie van de laser instellen tussen 0 en 100 mW en met AET kunnen ze instellen hoe lang het laserlicht pauseert op elk punt, tussen de 5 tot 45 microseconden.

DSC_8949s

“Met deze nieuwe technologieën doorbreekt de Funplay 3D-printer het harsenmonopolie vanuit haar eigen productie, en geeft het de consument het recht om hun eigen SLA-harsen te kiezen,” aldus het bedrijf. Terwijl SLA 3D-printers worden geprezen om hun hoge resolutie, gladheid en snelheid in vergelijking met de meer traditionele FDM-desktopprinters, hebben deze voordelen wel een prijskaartje.

Banner-1-1024x410

De Funplay DIY-Crystal 3D-printer echter, moet slechts $1200 kosten, met een super-vroege-vogel Indiegogo prijs van maar $799.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …