Home 3D-Culture & Design Dit zijn de winnaars van de 3D Printed Mars Habitat Design Contest

Dit zijn de winnaars van de 3D Printed Mars Habitat Design Contest

3 min lezen
0

In mei vorig jaar lanceerde NASA en de National Additive Manufacturing Innovation Institute samen met America Makes de 3D Printed Habitat Challenge. Designers werden uitgedaagd om een habitat te ontwerpen die bijvoorbeeld op Mars via 3D-printing zouden kunnen worden gebouwd.

De wedstrijd was onderdeel van NASA’s Centennial Challenges programma en werd gehouden om de additieve fabricagetechnieken voor de constructie van gebouwen een boost te geven. De deelnemers werden gevraagd om unieke designs te ontwerpen voor duurzame woningen en habitats voor op Aarde en daarbuiten.

Uit dertig finalisten werden drie winnaars bekend gemaakt. De eerste plaats, met een geldprijs van $25.000, ging naar Team Space Exploration Architecturen en Cloud Architecture voor hun “Mars Ice House” ontwerp. De tweede prijs ging naar Team Gamma voor hun prachtige 3D-geprinte structuur. De derde prijs ging naar team LavaHive die een mooi ontwerp maakte in de vorm van verschillende cocons.

mars_ice_house_3d_printed_habitat_challenge_nasa
#1: Team Space Exploration Architecture en Clouds Architecture Office uit New York, New York: Mars Ice House.
3d_printed_habitat_challenge_nasa_team_gamma
#2: Team Gamma
habitat
#3: Team LavaHive

De programmamaner Monsi Roman van de challenge was zeer tevreden en erg onder de indruk van de verschillende ontwerpen van de finalisten. Volgens hem waren de teams niet alleen in staat om tot indrukwekkende creative designs te komen, maar hebben ze bij hun ontwerp ook goed rekening gehouden met de onaardse omstandigheden en de benodigde functionaliteiten die toekomstige ruimteontdekkers in de toekomst nodig zullen hebben in hun habitat.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…