Home 3D-Culture & Design Dit zijn de luxe 3D-geprinte golfclubs van Grismont

Dit zijn de luxe 3D-geprinte golfclubs van Grismont

4 min lezen
0

Het is weer zondag en op de golfbanen en driving ranges zullen weer behoorlijk wat balletjes worden afgeslagen. En wij vragen ons af hoeveel balletjes daarvan zijn afgeslagen met 3D-geprinte golfclubs, want ook dat behoort nu namelijk al een tijdje tot de mogelijkheden.

Het Franse merk Grismont Paris combineert in haar 3D-geprinte lijn aan golfclubs echt vakmanschap met luxe designs en 3D-printing in metaal. Met deze combinatie creëert Grismont fantastische 3D-geprinte en op maat gemaakte limited editions die zijn ontworpen door 3D-artiesten Linlin en Pierre-Yves Jacques. Uit de koker van de twee designers kwamen drie sierlijke ijzers voor golfclubs: Ori, Cés en Air.

grismont-luxury-custom-3d-printed-golf-clubs10

Grismont is opgericht door de technofiel en fanatieke golfer Clément Pouget-Osmont die een aantal jaren geleden 3D-printing ontdekte en voor zijn vrienden golfclubs begon te ontwerpen vanuit zijn appartement in Parijs. Sindsdien is er veel veranderd. Het merk blijft zich ontwikkelen en heeft inmiddels het maken van golfclubs tot kunst verheven door samen te werken met verschillende technici, artiesten, vakmensen en 3D-printingexperts om op deze manier golfers te voorzien van cutting-edge, gepersonaliseerde clubs die zullen pronken uit de golftas.

De golfclubs van Grismont zijn aangepast naar de wensen van de golfer en dus per stuk uniek in zijn soort. In de eerste stap in het productieproces werkt Grismont met experts uit de traditionele wereld van clubmakers van Atelier de Golf in Parijs. Verder heeft Grismont een partnership met de École National Supérieure des Arts et Métiers de Paris (ENSAM). Zij testen met engineers de ballistics, de aërodynamica and resistentie van elke afzonderlijke golfclub. Werkelijk alle aspecten, zoals het zwaartepunt, hoe de club in de hand ligt en voelt en het gewicht worden gemeten en getest voor een ultiem resultaat.

Het resultaat is een inderdaad een prachtig ontworpen en en uniek gemaakte driving irons met 3D-geprinte kunst die zijn inspiratie haalt uit het verre oosten. De clubs worden geprint met metaalpoeders en kunnen  vervolgens worden afgewerkt in goud of koper.

3D-geprinte golfclub 3D-geprinte golfclub 3D-geprinte golfclub 3D-geprinte golfclub

Een gemiddelde op maat gemaakte, 3D-geprinte golfclub komt neer op ongeveer €1500,-. Maar dat hangt af de gekozen specificaties en afwerkingen. Neem je bijvoorbeeld een afwerking met goud dan kom je al snel op een prijs van €4000,-. Maar goed, dan steel je in ieder geval wel de show op de driving range en krijg je behoorlijk wat jaloerse blikken jouw kant op. Wellicht is dat alleen al de prijs dubbel en dwars waard?

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…