Home 3D-Gear Designer bouwt 3D-printer uit bouwpakket IKEA-kast

Designer bouwt 3D-printer uit bouwpakket IKEA-kast

3 min lezen
0

Salvatore ‘Turi’ Cacciatore (het voormalige hoofd van design research bij het Fiat Concept Lab) is freelance designer, die toevallig gek is op 3D-printing. Omdat hij zijn eigen printer wilde bouwen van bestaande materialen, pakte hij een IKEA-kastje dat hij nog in zijn kelder had liggen en gebruikte de lades om er een Rostock delta printer mee te maken.

turicacciatore-3d-printer23

Op zijn blog schrijft Cacciatore: “De 3D-printing revolutie is begonnen. Het zal de manier waarop we producten bedenken, ontwerpen, produceren en distribueren veranderen. Dankzij de open source 3D-printerprojecten die online staan, is het betaalbaar geworden voor mensen om hun eigen kennis op te bouwen en te delen. Ik kon het niet weerstaan, ik moest en zou mijn eigen 3D-printer bouwen. Nu dat gelukt is, en een goede ook, ben ik trots. Ik heb een machine gebouwd die heel precies is en die in staat is om andere producten en zelfs andere machines te maken.”

Salavatore-Cacciatore-170x300

 

Hij begon door het opmeten en afsnijden van kastonderdelen en het samenvoegen van een handvol schroeven om de behuizing van de printer te bouwen. Hij gebruikte zelfs de schroeven di bij de kast hoorden. Met zwarte verf gaf hij de kast een techno-look en ging toen op zoek naar plastic componenten. Uiteindelijk vond hij op eBay een aantal geprinte onderdelen in Spanje.

Uiteindelijk gebruikte hij voor de diagonale stokken die hij nodig had voor de delta-printer een aantal carbon-pijlen die hij bij een sportwinkel gekocht heeft.

De extruder, hot end en heated bed kocht hij.

In het begin werkte de printer nog niet helemaal jofel maar na een aantal aanpassingen en tweaks wist hij hem werkend te krijgen.

turicacciatore-3d-printer01

tumblr_inline_mxai0sH5dG1sth0i9

turicacciatore-3d-printer02

tumblr_inline_mxai5duABQ1sth0i9

turicacciatore-3d-printer06

turicacciatore-3d-printer09

turicacciatore-3d-printer10

turicacciatore-3d-printer13

turicacciatore-3d-printer16

turicacciatore-3d-printer21

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …