Home 3D-Gear Carbon brengt de eerste versie van de CLIP 3D-printer

Carbon brengt de eerste versie van de CLIP 3D-printer

4 min lezen
0

De eerste commerciële versie van de CLIP 3D-printer, de M1, is deze week onthuld door het industriële 3D-printbedrijf Carbon. Het bedrijf kondigde verder zeven nieuwe harsmaterialen aan.

carbonm1

De door Carbon ontwikkelde nieuwe 3D-printtechnologie Continuous Liquid Interface Production Technology (CLIP) haalde in 2015 een investering van honderd miljoen dollar op van Google Ventures en heeft het afgelopen jaar samengewerkt met bedrijven als Kodak, Ford en Johnson & Johnson.

How-CLIP-Works-FINAL-1

Volgens het persbericht over de M1, is de machine een oplossing voor meerdere 3D-printproblemen. Het bedrijf zegt dat de kwaliteit van de producten die geprint worden met de M1 3D-printer bijzonder hoog is en dat terwijl de printtijd 100 keer korter is dan die op machines van andere printerfabrikanten. Dit betekent dat de M1 3D-printer in staat is om objecten te maken die qua detailniveau gelijk staan aan andere productiemethoden.

De Carbon M1 3D-printer heeft een bouwvolume van 144mm x 81mm x 330mm en kan via internet voortdurend bijgestuurd worden om prints te optimaliseren en verbeteren.

printer-1600

De M1 3D-printer wordt geleverd via een abonnement-prijsmodel, hetgeen inhoudt dat je niet alleen een machine koopt, maar ook jaarlijks een bedrag betaalt voor service en machine updates. De reden hiervoor is dat het bedrijf een superieure gebruikservaring wil bieden.

carbon3d-m1-printer_large

De zeven nieuwe gepatenteerde 3D-printmaterialen zorgen ervoor dat de objecten die uit de M1 3D-printer komen kunnen concurreren met spuitgegoten onderdelen.

materials

De nieuwe UV-uithardende materialen die door Carbon werden aangekondigd, zijn de volgende:

  • Drie Rigid Polyurethanes (RPUs), waarvan de stijfheid, sterkte, en het vermogen om met druk om te gaan ze ideaal maken voor consumenten-elektronica, auto-onderdelen en industriële componenten;
  • Een flexibele polyurethaan (FPU) waarvan de semi-stijfheid en weerstand tegen schokken, schuren en vermoeidheid deze bruikbaar maakt voor toepassingen en onderdelen die herhaaldelijk onder druk (zoals scharnieren) komen te staan;
  • Een elastomeer polyurethaan (EPU) met elastische eigenschappen onder cyclische trek- en drukkrachten en hoge scheur en slagvastheid;
  • Cyanaatester-gebaseerde hars (CE), een hoogwaardig materiaal met warmte doorbuiging tot 219°C, geschikt voor toepassingen onder de motorkap, elektronica of industriële onderdelen;
  • Prototyping Resin (PR) een snel printbaar, hoge resolutie materiaal dat bedoeld is om “gematigde functionele testen” te weerstaan. Deze is verkrijgbaar in zes kleuren: cyaan, magenta, geel, zwart, wit en grijs.

pr_trex_models_large parthing clip-vs-3d-printing-technology_large-1_large

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …