Home 3D-Culture & Design Boulton Eyewear komt met unieke 3D-geprinte designer brillen

Boulton Eyewear komt met unieke 3D-geprinte designer brillen

6 min lezen
0

Het Amsterdamse bedrijf Boulton Eyewear verkoopt tailor-made designer eyewear. Elk Boulton montuur past perfect omdat het op maat gemaakt wordt (professionele 3D-printing). Hun zonnebrillen verkopen ze met name direct via hun website http://boultoneyewear.com. De correctiemonturen verkopen ze via zelfstandige opticiens.

Wie wil dat niet, een mooie zonnebril die perfect zit? Voor de schrijver dezes zou het een uitkomst zijn, want mijn hoofd is doorgaans te groot voor de meeste monturen. Boulton Eyewear belooft een eenvoudig proces dat leidt tot een precies passend montuur.

Via een filmpje dat de gebruiker zelf kan maken van zijn gezicht en uploadt naar het bedrijf, maakt Boulton Eyewear het montuur op maat, bestelt de juiste glazen en dan komt het leukste: de unboxing! Die vindt niet plaats thuis op de deurmat na bezorging door de postbode, nee, om de experience van je exclusieve bril nog wat te verhogen, komt er een heuse babe de bril afleveren op een plek naar voorkeur. Dus heb je voor de prijs van een montuur ook nog eens een date met een echte babe. Die, zo vermoeden we, nog niet 3D-geprint is, maar ouderwets op de wereld gezet. Maar 3D zijn ze zeker, de Boulton Babes!

Boulton-Eyewear-01

Oprichter van Boulton Eyewear, Merijn Horck, gaat in op de details in een interview met 3DPXP:

Kun je meer vertellen over de materialen die jullie gebruiken in de monturen? En waarom doen jullie het met het ontmoeten van klanten in de stad?
Merijn: “Boulton Eyewear is een nieuw merk. Zonnebrillen verkopen wij met name via onze website. Correctiemonturen (brillen op sterkte) gaan wij in samenwerking met opticiens verkopen. Die gesprekken lopen al. Omdat veel mensen de bril eerst willen kunnen zien, voelen en opzetten spreken wij – als de klant dat wil – bij de aanschaf van een zonnebril met hen af in Amsterdam. De ontmoeting is hier met name voor bedoeld. Tegelijkertijd zien en spreken wij onze klanten, iets waar wij heel erg naar uitkijken.”

Hoe werkt het nou precies, vanaf de eerste stap? Kun je de customer journey in een paar zinnen uitleggen?
Merijn: “Zeker! Onze klanten selecteren online de zonnebril die hen aanspreekt. De klant maakt een serie foto’s van zijn gezicht met een smartphone (oor tot oor). Dat kan met de laatste generaties smartphones zoals bijvoorbeeld een iPhone 4S. Tips en tricks voor de scan krijgen ze van ons toegestuurd. De foto’s kunnen zij met (bijvoorbeeld) de app WeTransfer aan ons versturen.

Als de scan bij ons binnen is, maken wij het montuur op maat (professionele 3D-printing), bestellen wij de glazen en binnen twee weken wordt de zonnebril door onze Boulton Babes bezorgd (vooralsnog alleen in Amsterdam, vanaf het voorjaar ook in andere steden).”

Boulton web logo+slogan zwart

Komen serieus babes de monturen bezorgen?
Merijn: “Jazeker. Onze eigen Boulton Babes komen de bril persoonlijk bezorgen op locatie. Dit lijkt ons iets persoonlijker en comfortabeler dan dat postbode Pieter de bril tussen 9 en 5 komt afleveren (en jij vaak niet thuis bent, niet weet waar de bril afgeleverd is of uiteindelijk toch in die lange rij bij het postkantoor moet staan).”

Wanneer komen jullie met monturen voor correctiebrillen?
Merijn: “In het voorjaar van 2015. De eerste opticiens staan al klaar om onze monturen te gaan verkopen!”

Al met al toch wel een heel bijzonder en ook veelbelovend concept. En niet alleen vanwege de babes. Onze vingers jeuken om de babes brillen te gaan testen! Als het zover komt, doen we zeker verslag van de undressing unboxing!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …