Home 3D-Innovation Beta-versie 3D-Print Atlas van Nederland vanaf vandaag online

Beta-versie 3D-Print Atlas van Nederland vanaf vandaag online

3 min lezen
0

Vanaf vandaag kan iedereen op 3dprintatlas.nl terecht voor het vinden van de juiste leveranciers, experts, kennisinstellingen en organisaties die actief zijn op het gebied van 3D-printing. Ook inspirerende cases zullen de bezoekers duidelijk maken wat de voordelen en mogelijkheden zijn om ‘additive manufacturing’ toe te passen als productieprocess binnen de waardeketen van verschillende bedrijven.

kvk

De Kamer van Koophandel organiseert vandaag op 1 oktober de ‘Dag van de Innovatie’ in onder andere Rotterdam, Deventer, Amsterdam, Eindhoven, en Groningen. Op al deze locatie wordt de 3D-Print Atlas gepresenteerd en kunnen bezoekers zich alvast via de Beta-versie de site uitproberen.

atlas2

Je zou de 3D-Print Atlas kunnen zien als een interactieve gouden gids die de bezoeker snel en eenvoudig aan de juiste partij koppelt. Inmiddels zitten al meer dan 1200 bedrijven in de Atlas en is het voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast biedt het vele eye-openers door middel van de cases.

Het onafhankelijke platform is geïnitieerd door onder andere vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen en het ministerie van Economische Zaken.

Hoewel steeds meer partijen en organisaties bekend raken met 3D-printing als fabricagetechniek heerst er toch nog veel onbekendheid. Ook weet niet iedereen wat er op het vlak van 3D-printen speelt en bij welke partijen je terecht kan voor het outsourcen 3D-printing, 3D-scanning en meer.  Alle bedrijven die in Nederland bezig zijn met 3D-printing krijgen gratis een profiel toegewezen die ze vervolgens zelf kunnen aanvullen. Zo moet het platform zichzelf op den duur in stand houden.

atlas3

Met de 3D-Print Atlas hopen de initiatiefnemers verder ook de 3D-print markt in Nederland een extra impuls te geven.

Naast het ministerie van Economische Zaken en de vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, BOM, OostNv en InnovationQuarter) staan ook organisaties als TNO, Koninklijke Metaalunie, Nevat, FME Kamer van Koophandel, NRK, TU Eindhoven, Berenschot Assembl3D en ABN aan de wieg van dit initiatief. Ook bedrijven zoals Ulimaker, 3D Hubs en Leapfrog ondersteunen het initiatief.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…