Home 3D-Science Apple maakt veel gebruik van 3D-printing bij product tests

Apple maakt veel gebruik van 3D-printing bij product tests

4 min lezen
0

Apple staat bekend als een zeer succesvol technologiemerk dat wereldwijd een grote schare fans heeft. Een van de redenen dat dit bedrijf al jarenlang zoveel succes heeft, is de cultuur van perfectionisme die Steve Jobs nauwgezet heeft ingevoerd in het bedrijf. Hier zijn talloze anecdotes over, onder andere in de biografie van Jobs.

1-YVxyjmpI3bm63zpERAJv6w

Ook na zijn overlijden gaat deze manier van werken door. Apple staat er bekend om maanden en zelfs jaren langer dan haar concurrenten te besteden aan het precies goed krijgen van haar producten. Dit werken aan productontwikkeling gebeurt in uiterste geheimhouding, de productontikkelingscyclus is tot op heden zeer goed geheim gebleven.

1-SHaO56OkGDww3usD2Pp8NA

Het Apple test lab heeft voor de buitenwereld welhaast mythische vormen aangenomen, het bedrijf liet er ook nooit buitenstaanders toe. Apple’s nieuwe CEO Tim Cook kijkt hier iets anders tegenaan en heeft laatst een blogger toegang gegeven tot het lab. Op het blog van deze gelukkige verscheen een uitgebreid verslag met foto’s van wat er zoal gebeurt in het Apple Test Lab. De foto’s die je in dit artikel ziet, zijn van dit blog (Backchannel).

1-nkwXX_Cnatrc8lkHZK5nRA

Hij zag ondermeer hoe de toetsenborden, trackpads en muis-prototypes getest en geperfectioneerd werden. Dit gebeurde aan de hand van een verzameling precisie-machines die ongeëvenaard is in andere onderzoekslabs. Tussen de verzameling sensoren, robots en zelfgebouwde testmachines stonden ook meerdere 3D-printers die een belangrijke rol blijken te spelen in het hele proces.

1-QyjtK5rVpti_BBAm9cnXdg

Op de foto’s staan in elk geval meerdere Makerbots en ook een Ultimaker 2. Deze printers worden niet gebruikt om prototypes te maken, maar om testers de flexibiliteit te geven om nieuwe producten te testen. Ze worden vooral gebruikt om op maat ontworpen structuren en apparaatjes te 3D-printen die het lab-team kan gebruiken om Apple prototypes in bepaalde hoeken neer te zetten of vast te houden of om een specifieke druk op specifieke onderdelen te zetten. 3D-printing speelt een belangrijke rol in het hele testproces, zo gaven de medewerkers aan.

1-1T4fAhgRNzpG3axq6WMEfQ

Je kunt het gehele artikel hier lezen.

1-SVqgUA9Le6vWRNuieGOnjg

1-C0tb6aBFAvheL7jZek_NoQ

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …