Home 3D-Gear Aldi Australië gaat nu ook 3D-printers verkopen

Aldi Australië gaat nu ook 3D-printers verkopen

3 min lezen
0

Of je nou wel of niet een fan bent van de Aldi, het concept van verrassende prijsdoorbraken op producten waar je het niet zo snel van zou hebben verwacht, is algemeen bekend.

Van skispullen tot elektronica en computers, alles kun je er tegenkomen. Vanaf volgende week kunnen de klanten van Aldi Australië dus ook 3D-printers kopen. En 3D-printpennen en filamenten.

aldi1

Vanaf 17 februari staat de Cocoon Create 3D-printer in de folder, voor slechts €315,- De 3D-printpen (inclusief PLA-filament) kost slechts €50,- en ook die is van Cocoon Create, een geheel nieuwe 3D-printerfabrikant die onderdeel uitmaakt van Winplus, een Australische elektronica-ontwikkelaar.

aldi-markt-680x453

Wat krijg je voor dat geld? Om te beginnen een spoeltje met 10 meter filament (30 meter voor de 3D-printpen) en een printer met gratis software. Dat is makkelijk weggeven, want het gaat om Cura, en dat is sowieso al gratis voor iedereen.

aldi3

De Cocoon Create 3D-printer heeft en relatief klein bouwvolume van 200 x 200 x 180mm en kan op maximaal 260°C printen met onder andere PLA, ABS, PVA en HIPS. Bovendien kan het 3D-printcommando’s verwerken via USB of SD-kaart en kan de 3D-printsnelheid worden ingesteld op 10-70mm per seconde.

aldi2

De 3D-printpen, doorgaans een veredeld lijmpistool, kan filamenten van 1,75mm diameter aan, zowel PLA als ABS, en heeft een nozzle met een diameter van 0,7mm. Wat het ding verder kan, is niet bekend. Maar voor die 50 eetjes kun je je er nauwelijks een buil aan vallen. Losse rollen filament kun je kopen bij de Aldi voor €22,-

Het interessante aan deze ontwikkeling is niet zozeer dat de printer in kwestie nou zo revolutionair is, maar dat er een supermarktketen instapt in 3D-printing. Dat betekent dat er steeds grotere groepen bereikt gaan worden en dat dus steeds meer mensen zich bezig gaan houden met 3D-printen.

aldi5

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …