Home 3D-Lifestyle Air New Zealand 3D-print cocktail dienbladen voor de business class

Air New Zealand 3D-print cocktail dienbladen voor de business class

3 min lezen
0

Nadat andere airlines zoals bijvoorbeeld EasyJet ook al voorzichtig de eerste schreden gezet hebben in het inzetten van 3D-printtechnologie om cabineonderdelen te produceren, is Air New Zealand nu ook begonnen in samenwerking met de Auckland University of Technology. Samen met deze universiteit hebben de Nieuw Zeelanders cocktaildienbladen 3D-geprint.

air_new_zealand_3D_printing_cocktail_tray1

Deze dienbladen zijn geïntegreerd in hun business class-stoelen. Zodra de luchtvaartmaatschappij toestemming krijgt van de regelgeving, zullen de 3D-geprinte dienbladen worden geïnstalleerd.

air_new_zealand_3D_printing_cocktail_tray

De operations-baas van Air New Zealand, Bruce Parton, legt uit waarom de airliner voor deze stap gekozen heeft: “Het interieur van vliegtuigen bestaat uit tienduizenden onderdelen. We kunnen die niet allemaal op voorraad houden voor als we ze een keer moeten vervangen, want dat is te duur. Stel dat een vliegtuig uiteindelijk uitgefaseerd raakt, wat gebeurt als deze economisch afgeschreven is, dan hebben we een voorraad onderdelen die we niet meer kunnen gebruiken waarvan we 95% nooit gebruikt heeft. Wat een verspilling! Daarnaast hebben we vaak maar een klein aantal onderdelen nodig, hetgeen duur is om te maken met traditionele productiemethodes en bovendien vaak lang duurt qua levering.”

airnz1

3D-printing stelt luchtvaartmaatschappijen in staat om snel en goedkoper over lichtgewicht onderdelen te beschikken. Bovendien geeft de 3D-printtechnologie ook nog eens tal van mogelijkheden om het ontwerp van de onderdelen te optimaliseren en dingen te maken die op geen enkele andere manier gemaakt konden worden. Volgens Parton is het bedrijf dan ook van plan om het aantal onderdelen dat via 3D-printing gemaakt wordt in de nabije toekomst uit te breiden.

airnz

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …