Home Uncategorized 3Dprint Magazine geeft uitleg over 3D-printing op NPO 2

3Dprint Magazine geeft uitleg over 3D-printing op NPO 2

2 min lezen
0

Na een blog en een tijdschrift, is 3Dprint Magazine nu ook op tv te zien. In het programma Tijd voor Meldpunt! vertelde de hoofdredacteur van 3Dprint Magazine op vrijdag 8 mei om 18:00 aan de hand van een aantal voorbeelden wat de status is van 3D-printing op dit moment, welke ontwikkelingen er allemaal aankomen en liet hij aan de hand van een aantal meegebrachte geprinte objecten zien wat er al kan.

IMG_3099

Presentatrice Elles de Bruin vroeg ondergetekende het hemd van het lijf over onder andere hoe 3D-printing ingezet zou kunnen worden om de slachtoffers en vluchtelingen in Nepal te helpen, wat er op medisch gebied al kan, hoe je sieraden en mode-items kunt laten ontwerpen en printen en hoe je nou eigenlijk zelf moet beginnen als je dingen wilt 3D-printen.

Daarnaast kwamen er 3D-geprinte chocolaatjes van ChocJet (een nieuwe chocoladeprinter van onder andere het Amsterdamse bedrijf Chocstar) en 3D-geprinte suikerwaren van 3D Chef langs.

IMG_3102

Veel interesse was er ook voor de brilmonturen op maat van het eveneens Amsterdamse bedrijf Boulton Eyewear, waar 3Dprint Magazine al eerder een item aan wijdde.

Boulton-Eyewear-02-620x350

Het item over 3D-printing kun je hier bekijken, vanaf minuut 23:00.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …