Home 3D-Gear 3D Systems kondigt nieuwe 3D-printers en materialen aan

3D Systems kondigt nieuwe 3D-printers en materialen aan

5 min lezen
0

De 3D-print-arena is een heet strijdperk, want met HP’s recente aankondiging over de entree van dat bedrijf in 3D-printing met hun nieuwe Multi Jet Fusion technologie, heeft het een vuur aangestoken onder de grote kanonnen van het 3D-printen. Niemand wil laten HP de hele markt laten inpikken en na Stratasys komt nu ook 3D Systems volgende week op de EuroMold 2014 met belangrijke nieuwe aankondigingen.

euromold-1-release-nov-17-14

EuroMold vindt plaats 25-28 november in Frankfurt, Duitsland, en is dé eindejaars-eruptie van aankondigingen en spannend nieuws voor de 3D-printingindustrie. 3D Systems maakt alvast duidelijk dat ze nog steeds volop meetellen met het uitbrengen van een schare van krachtige nieuwe producten en materialen.

Voor de consument betekent dit dat er een aantal krachtige 3D-print-innovaties bij gaan komen, dankzij de stevige concurrentie op de markt.

Avi-Reichental

“We zijn blij dat we een nieuwe range van producten kunnen aankondigen die de meest veeleisende productie-applicaties zal ondersteunen, met name in activiteiten zoals de ruimtevaart, de automobielindustrie, de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de productie van high performance, eindgebruiksonderdelen,” zei Avi Reichental, President en Chief Executive Officer, 3DS.

EOS 10D CMOS RAW IMAGE

“Onze 3D-printing 2.0 oplossingen zorgen voor aanzienlijk kortere productontwikkelingcycli, naadloze content-to-print digitale workflows en werkelijk ongekende prestaties van geprinte onderdelen, door in te blijven zetten op het creëren van het allerbeste in geavanceerde productieprocessen, vanaf het bureau van de ingenieur tot aan de werkvloer.”

De spanning wordt nog even opgebouwd tot volgende week met een aantal prikkelende nieuwe generatie 3D-printers in aantocht:

  • De ProX 400 Direct Metal Printer, dat is een complete productie-eenheid, met een nóg groter bouwvolume.
  • De ProX 800 3D-printer, voor ‘fab-grade SLA productie’, die precisie biedt voor ‘complexe geometrieën,’ de capaciteit voor de productie van grotere volumes van onderdelen, met snelle build-tijden.
  • De ProX 500 Plus SLS machine, voor de meer veeleisende omgeving, een stap verder dan de ProX 500. De ProX 500 Plus SLS machine zal veel sneller bouw-tijden mogelijk maken, en een scala aan hoogwaardige nieuwe materialen

img_6520

Een reeks van nieuwe materialen zal beschikbaar zijn voor de desktop micro-SLA ProJet 1200. 3DS legt uit dat deze materialen veel gaan opleveren voor juweliers, tandheelkundige laboratoria, ingenieurs, en 3D-kunstenaars die op zoek zijn naar zowel meer betaalbaarheid en veelzijdigheid:

  • FTX Cast voor asvrije verlorenwas-gieten
  • FTX Goud en FTX Zilver voor het maken van glinsterende try-on modellen
  • FTX Clear voor doorschijnende prototypes
  • FTX Gray voor overschilderbare beeldjes

necklace

Voor de multi-material ProJet 5500X komen er ook nieuwe elastomere materialen, die het gebruik van tot 14 verschillende composietmaterialen in één print mogelijk maken, zonder dat er montage vereist is.

3DS zal ook focus leggen op een kleiner formaat en een betere nauwkeurigheid voor de Capture Mini scan-design en inspectie-systemen, die op hun beurt weer revolutionaire nieuwe workflow toepassingen zullen bieden.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …