Home 3D-Gear 3D-Re-printer recyclet plastic flessen voor 3D printing

3D-Re-printer recyclet plastic flessen voor 3D printing

5 min lezen
0

Opwarming van de aarde, chemische en fysische vervuiling en andere milieuproblemen zijn niet langer onderwerpen waar we ons wel zorgen over maakten maar zelf weinig tegen konden doen behalve afval gescheiden weggooien. De wereld verandert snel sinds de mens er rondloopt en dit begint eindelijk tot ons door te dringen. In tegenstelling tot vijftig jaar geleden, zijn milieukwesties uitgegroeid tot zulke onmiddellijke bedreigingen dat het lijkt alsof iedereen inmiddels wel een algemeen bewustzijn van hun bestaan ​​gekregen heeft.

Bedrijven zijn nu moreel verplicht om milieuvriendelijke bedrijfsvoering te voeren en deze te integreren in hun ethische code. Ofwel door recycling of door het gebruik van energiebesparende elektriciteit, lijkt iedereen iets te doen om de ecologische voetafdruk te verminderen.

3D-printen en het milieu
Er zijn bedrijven als ProtoPrint en The Plastic Bank die twee vliegen in een klap te slaan door kansarme mensen plastic afval op te halen en te laten sorteren en dat vervolgens om te zetten in 3D-printer-filament. Er zijn ook mensen die proberen om helemaal van plastic af te stappen, zoals onderzoekers van het Italiaanse Instituut voor Technologie die een manier ontwikkelen om het filament samen te stellen uit voedingsmiddelen, zoals spinazie, cacao en rijst produceren.

3d-reprinterB

Toonaangevende 3D-printerfabrikant 3D Systems maakte zelfs een 3D-printer genaamd de Ekocycle die gerecyclede plastic flessen extrudeert en ze gebruikt als gloeidraad om producten te maken. Nu heeft een team van ontwerpers hun voorbeeld gevolgd en een 3D-printer gemaakt die een automatische ingebouwde plastic afval extruder heeft.

Ontwerpers Yangzi Qin, Yingting Wang, Luckas Fischer en Hanying Xie hebben de 3D-Re-printer gemaakt. De machine werkt door plastic flessen te recyclen en om te zetten in grondstof voor 3D-printing. De 3D-Re-printer is nog niet publiekelijk vrijgegeven en er is niet veel informatie online beschikbaar, maar de ontwerpers hebben de details van de basisfuncties nu vrijgegeven.

3D Re-printer
“Plastic producten en afvalstoffen maken deel uit van ons dagelijks leven, of het nu thuis, op school of op kantoor is”, schrijft het team bij zijn ontwerp-conceptfoto. “De hoeveelheid plastic afval stijgt voortdurend en zal dus ons leven steeds meer gaan beïnvloeden in de toekomst en schade veroorzaken aan het milieu als gevolg van enorme stortplaatsen en de lange tijd die het duurt om het afval af te breken. Bovendien beïnvloedt dit de schoonheid van onze steden door het creëren van “visuele vervuiling.” 3D-Re-printer is een apparaat waarmee de gebruiker het huisafval zoals van plastic flessen kan recyclen tot nieuwe producten. ”

De 3D-Re-printer lijkt bijna identiek in functionaliteit aan 3D Systems’ Ekocycle ($1199).

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …