Home 3D-Printen 3D-printsoftwarebedrijf Beamler neemt Printr over

3D-printsoftwarebedrijf Beamler neemt Printr over

5 min lezen
0

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Beamler, een softwareleverancier van 3D-printersoftware, heeft bekendgemaakt dat het Printr heeft overgenomen. Printr is een softwarebedrijf dat een ERP-systeem voor desktop 3D-printers heeft gemaakt. De twee bedrijven zijn sinds 2014 pioniers op hun gebied.

Nadat het eerder €750.000 van investeerders had opgehaald, moest Printr op 18 oktober 2017 haar activiteiten stoppen vanwege onverwachte ontwikkelingen in de sector. Door de bedrijfsovername kunnen Beamler en Printr hun productaanbod in een sneller tempo integreren en verbeteren.

“Printr is een veelbelovend bedrijf dat baanbrekend is in onze markt. Printr biedt een ERP-cloud-systeem voor desktop 3D-printers. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot verschillende 3D-printers op hetzelfde moment vanaf elke computer via de cloud. We zien deze technologie als veelbelovend en als een sleuteloplossing voor de verdere ontwikkeling van onze industrie.” aldus Willem-Jan van Loon, oprichter van Beamler. “De fusie van onze twee bedrijven is geweldig nieuws voor al onze stakeholders en het versnelt de markt. We zijn van plan om te blijven investeren en de Printr-technologie te laten groeien. We zullen ook verschillende functies toevoegen aan ons platform met de softwareversie 1.1 in Q2 2018”.

Over Beamler
Beamler is in 2016 opgericht met haar hoofdkantoor in Amsterdam.

Hoewel veel grote fabrikanten 3D-printtechnologieën gebruiken om de time-to-market te verkorten, ondervindt 68% van deze fabrikanten nog steeds implementatie- en operationele beperkingen. De inefficiënte overgang naar 3D-printen vanwege een gebrek aan informatie en kapitaalvereisten leidt er vaak toe dat ingenieurs problemen ondervinden om het volledige potentieel van 3D-printen te benutten.

Beamler helpt grote bedrijven door hun ingenieurs en productontwerpers toegang te geven tot 3D-printgegevens en ze te verbinden met een wereldwijd industrieel 3D-printnetwerk. Als gevolg hiervan kunnen ingenieurs en productontwerpers producten sneller op de markt brengen en kunnen bedrijven strategische beslissingen over 3D-printen veel effectiever nemen.

Over Printr
Printr is in 2014 opgericht door vier Twentse studenten in het oosten van Nederland. Drie van hen zijn studenten Creatieve Technologie van de Universiteit Twente en een student Concept & Productontwikkeling van Saxion. Met het doel om 3D-printen toegankelijk te maken voor iedereen, groeide het bedrijf snel, binnen twee jaar naar zestien mensen in dienst.

Ondanks de snelle technologische ontwikkeling van 3D-printen, is de technologie nog lang niet voor iedereen beschikbaar. De belangrijkste beperking om de toegang tot 3D-printen te vergroten, is de uitgebreide software die hiervoor nodig is. Op dit moment heb je minimaal vier verschillende softwarepakketten nodig, en voor al deze materie is specialistische kennis nodig. De complexe configuratie van een 3D-printer blijft een van de grootste beperkingen voor het grote publiek om zelf met 3D-printen te starten.

Om dat probleem op te lossen heeft Printr The Element gemaakt, een externe box die eenvoudig op een 3D-printer kan worden aangesloten en die alle benodigde software bevat. Als gevolg hiervan kan iedereen met een 3D-printer een object op een eenvoudige manier in 3D-printen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een versie ontwikkeld die 3D-printerfabrikanten kunnen integreren in hun printers.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …