Home 3D-Lifestyle 3D-printers maken nu ook mallen voor sex toys

3D-printers maken nu ook mallen voor sex toys

4 min lezen
0

Over het kopen en downloaden van bestanden waarmee je je eigen sex toys kunt printen is al meerdere malen geschreven in ons blad en op dit blog, maar er blijken nu ook steeds meer mensen te zijn die het maken van seksspeeltjes in vormen die ze wensen op een andere manier aanvliegen: via mallen waarin ze siliconen gieten.

dildo1

Het principe blijft hetzelfde, namelijk dat je niet zozeer de producten koopt als wel de blauwdruk om die producten te maken. Het maakproces verschilt vervolgens wel, van volautomatisch (namelijk direct uit je 3D-printer) tot halfautomatisch (het laten 3D-printen van de mal en vervolgens handmatig gieten van de siliconen).

dildo4

De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat volautomatisch in deze niet volautomatisch is. Want als je bijvoorbeeld een dildo hebt geprint, moet je die eerst nog behoorlijk nabewerken om te voorkomen dat ie niet lekker aanvoelt en bovendien gevoelig is voor bacterieophoping. Dat betekent schuren en vervolgens meerdere keren inspuiten met vloeibare siliconen. Dan is siliconen gieten nog niet eens zoveel meer werk.

dildo3 dildo2

Een Berlijns bedrijf biedt een systeem waarmee je je eigen sex toy kunt ontwerpen en vervolgens de mal kunt 3D-printen.

Je kunt nu je eigen vormen ontwerpen. Dat is anders dan bij de Franse seks shop die de bestanden voor seksspeeltjes verkoopt, want daar heb je weliswaar de vrijheid om bij het 3D-printproces te bepalen op welke schaal je je object print, maar dat is het dan ook wel. Bij de Berlijnse site, kun je de vorm zelf aanpassen, zodat je volledig opgevuld kan worden in al je hoekjes en gaatjes.

online-dildo-generator-3d-printed-5

Daarna download je de inverse van je object als .STL-bestand voor je thuis-3D-printer, of stuur je hem naar iemand die een printer heeft. Vervolgens giet je medisch-goedgekeurde siliconen in de mal en kun je aan de slag met je product.

online-dildo-generator-3d-printed-3

Hieronder zie je wat foto’s van verschillende dingen die gemaakt zijn met de dildo generator software. En als je niet into seksspeeltjes bent, is het ook de moeite waard om je er eens in te verdiepen, want het gaat ons vooral om het principe dat mensen dus op deze manier vrij laagdrempelig producten op een totaal andere manier kunnen laten tot stand komen en kopen dan nu het geval is. Dat is erg boeiend en kan in potentie veel veranderen!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …