Home 3D-Lifestyle 3D-printer omgebouwd tot tatoeage-machine

3D-printer omgebouwd tot tatoeage-machine

3 min lezen
2

Een Franse tatoeage-studio genaamd Appropriate Audiences, is erin geslaagd om een 3D-printer om te bouwen in een tatoeage-machine. Het idee an sich is niet nieuw, we schreven er al in april vorig jaar over, en als je het artikel van destijds goed leest, kom je dezelfde namen tegen in het project van nu.

tatt

Het idee was ooit ontstaan tijdens een workshop die georganiseerd werd door het Franse Ministerie van Cultuur en gehouden werd bij de École Nationale Supérieure de Création Industrielle. Het klinkt simpel en briljant. Pierre Emm, Piotr Widelka en Johan Da Silveira, die inderdaad een jaar geleden ook al betrokken waren bij het bedenken ervan, zijn nu dus de oprichters van Appropriate Audiences. Wat ze gedaan hebben, is het verwijderen van de extruder van een MakerBot en die vervangen door een tatoeagenaald.

tatoue4

De machine is reeds getest op silicone ondergronden en werkte supergoed. Een simpel ontwerp in de vorm van een cirkel werd naar de machine gestuurd en deze repliceerde die perfect. De volgende stap was het testen van de machine op een echt mens. Dat was een beetje een uitdaging, omdat de arm van een mens een curve heeft, maar ze slaagden erin om de huid strak te trekken en plat te maken door gebruik te maken van een binnenband van een scooter. For real…

tatoue-300x176

Inmiddels heeft de machine, genaamd tatoué, een sensor gekregen die het oppervlak van de huid van de gebruiker kan lezen en zich aanpast en instelt naar de dimensies van het ledemaat en de specifieke huidtextuur waardoor je een preciezere tatoeage krijgt. De machine is momenteel alleen in staat om op armen te tatoeëren, omdat je een arm in de machine kan steken. Maar het volgende doel is om de machine zo aan te passen dat ie overal op het lichaam kan tatoeëren.

 

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

2 Reacties

  1. Dré Jansen

    11 november 2015 op 12:46

    de grens tussen medische wetenschap en medische waanzin is geen scherpe lijn, zo is ook de grens tussen technische mogelijkheden en technische waanzinnigheden geen scherpe lijn.
    ik zou mij hier beslist niet aan wagen, maar gelukkig beschadig je hier alleen jezelf mee.
    veel plezier, maar ik houdt mijn huid graag zoals ik hem bij mijn geboorte heb gekregen: schoon!

    Reageer

    • Maarten Verkoren

      11 november 2015 op 13:48

      Tsja, dat is voor iedereen anders, maar voor de liefhebbers zijn dit interessante ontwikkelingen.

      Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …