Home 3D-Gear 3d-printen met het gemak van een kopietje maken?

3d-printen met het gemak van een kopietje maken?

2 min lezen
0

Cubify-Printer

Dat zou leuk zijn. Zo ver zijn we nog lang niet, maar af en toe komt er een doorbraak die een stap in de goede richting lijkt. 3D-printermaker Cubify doet een (zelfgeprinte) duit in het zakje door te komen met een draagbare 3D-scanner.

De Sense 3D-scanner is draagbaar en ergonomisch ontworpen, zodat de gebruiker makkelijk grote dingen kan scannen, zoals enorme motorfietsen en mensen, maar ook kleine en middelgrote dingen zoals kopjes en schoenen. Na het scannen van een ding, kun je het verkleinen, verbeteren en “solide” maken, waarmee het klaargemaakt wordt voor 3D-printen. Als je je creativiteit verder wil loslaten erop, kun je je gescande afbeelding gebruiken met Cubify Sculpt, wat je de gelegenheid geeft om je scans te combineren met andere ontwerpen. Je kunt je dingen zowel thuis printen (met printers van het merk Cubify) als via de Cubify cloud.

Het aanschaffen van de Cubify-printers is voorlopig wel nog een kostbare aangelegenheid. De Sense scanner kost $399, de Cube printer (die print in zwart, wit en een andere kleur) kost $1299 en de CubeX printer, die drie verschillende modellen kent die verschillende niveau’s van meerkleuren printen mogelijk maken, begint bij $2499.  

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …